AGF opruster i talentsektoren

Af: BJ - Foto: FotoTrine/vildmedfoto.dk den 16. juni 2016, kl. 13:13

Fra den nye sæson kommer yderligere tre eliteungdomstrænere på fuld tid på Fredensvang.

Trænerbesætningen for den nye sæson i AGF's talentafdeling er stort set på plads, og hele setuppet har fået et løft med fuldtidsansættelse af yderligere tre trænere. Det drejer sig om U12-cheftræner Sanchev Manoharan, U14-cheftræner Hans Paarup og U19-assistenttræner Dennis Ramonn Olsen (billedet), der alle nu får deres daglige gang på Fredensvang og dermed mere tid til fordybelse, sparring og spillerudvikling.

For AGF's talentchef Anders Madsen er fuldtidsansættelserne en væsentlig brik i arbejdet med at styrke klubbens talentudvikling.

- Det er meget positivt, at vi opruster. Det eneste, det drejer sig om for os, er at gøre AGF endnu bedre, og når vi er her længere tid sammen, er der større mulighed for, at vi i fællesskab kan forbedre tingene og arbejde struktureret og koordineret.

- Efter sommerferien har vi fuldtidsansatte cheftrænere fra U12 til U19 plus en fuldtidsansat assistenttræner på U19. Det gør, at vi kan blive ved med at udvikle det miljø, vi har, for når vi bruger meget tid sammen, kan vi også udfordre hinandens måde at træne på og se spillere på. Det vil komme spillerne til gavn, og vi vil derved kunne lave bedre udvikling for spillerne. Fuldtidsansættelserne er samtidig et resultat af, at vi skal løfte flere opgaver i talentafdelingen - blandt andet i forhold til Fodboldfritid-projektet, som starter til august, siger Anders Madsen.

Kan deres håndværk
De tre trænere får dette skudsmål af talentchefen.

- Vi er glade for, at Sanchev kan komme til at leve af sin store passion. Han er rigtig god for de drenge, han arbejder med. Han har en fantastisk mandskabsbehandling, som vi andre kan lære noget af, når vi kommer til at være tættere sammen i det daglige.

- Hans Paarup startede som cheftræner for et år siden og har vist rigtig gode evner. Han er i stand til at arbejde struktureret og kan flytte spillerne i den retning, vi gerne vil som klub.

- Dennis Ramon er fodboldfaglig dygtig, samtidig med at han har evnen til at skabe glæde og begejstring omkring sig. Det gælder for alle tre, at de kan deres håndværk, og så bringer de hver især noget ind til fællesskabet, som er med til at styrke det yderligere, lyder beskrivelse fra talentchefen.

Mere individuel træning
En af de mærkbare konsekvenser af oprustningen på trænersiden vil ifølge Anders Madsen være et øget fokus på den individuelle træning.

- Der vil være endnu større mulighed for at få individuel træning, fordi vi nu har flere trænere til rådighed hele tiden. Vi har i foråret kørt med, at vores ældste spillere på U17 og U19 har kunnet få individuel træning hver uge, og det vil vi fortsætte med, siger Anders Madsen og tilføjer:

- På U10-12 og på U13-U15 er henholdsvis Alexander Kraaijenzank og Morten Simonsen ansat som individuel træner, fordi spillernes drivkraft til og ønske om at blive bedre og dygtiggøre sig er vigtig. Og vi tror på, at når vi har to individuelle trænere ansat til at varetage dette som deres vigtigste hverv, så er vi også med til at skabe en kultur omkring det at blive bedre og lede efter de sidste procenter, som bliver helt naturligt for spillerne, når de bliver ældre.

Også løft til målmandssetup
Også træningen af klubbens ungdomselitemålmænd styrkes efter sommerferien, da chefmålmandstræner Kresten Vedstesen ligeledes får endnu mere tid på Fredensvang til at arbejde med målmændene fra U19 og helt ned til U10.

- Vi har forlænget vores aftale med Kresten Vedstesen, og den indebærer, at han får en dag mere om ugen på Fredensvang. Det vil give vores i forvejen rigtig gode målmandssetup yderligere et løft. Vi synes, vi har dygtige målmænd på vores årgange, og de er i gode hænder hos Kresten. Han har også en personlighed, der bidrager til miljøet, fordi han nogle gange har en anden vinkel og er god til at se mennesket bag. Ja, den forskellighed, vi efterhånden har i vores trænergruppe, komplementerer hinanden godt, og jeg synes, vi står godt rustede til at flytte vores talentudvikling til et endnu højere niveau, slutter Anders Madsen.

Fuldtidsansatte trænere i AGF

• Talentchef Anders Madsen