AGF optimerer fødekæden for målmænd

Af: BJ - Foto: FotoTrine/vildmedfoto.dk den 17. august 2017, kl. 7:55

Kresten Vedstesen, der har ansvaret for træningen af AGF’s ungdomselitemålmænd, er fra denne sæson blevet fuldtidsansat, og det skal give yderligere et løft til udviklingen af målmændene i både AGF og de mange samarbejdsklubber.

For tre år siden overtog Kresten Vedstesen ansvaret for træningen AGF's ungdomselitemålmænd, og han fik samtidig til opgave at implementere en hvid tråd i udviklingen af målmændene i klubben. Det arbejde er for alvor begyndt at give afkast, og nu bliver der lagt yderligere lag på, idet han fra denne sæson er kommet på fuldtid og derfor fuldt ud kan koncentrere sig om at udvikle fremtidens målmænd i AGF.

- Helt overordnet får jeg mere tid til at træne. I forvejen er jeg på alle træningspas med U17 og U19, og nu får jeg også flere træninger med de yngste målmand fra U15 og ned. Udover det får jeg mere tid til individuel træning, samtaler med målmændene og det vigtige arbejde med at udarbejde udviklingsplaner. Det hele får et løft, og jeg får mere tid til at lægge nogle lag på og optimere det, vi har i forvejen, siger 37-årige Kresten Vedstesen, der har UEFA's højeste målmandstræneruddannelse, den såkaldte Goalkeeper Advance-licens.

Han understreger, at det er et langt, sejt træk at skabe en stærk fødekæde af målmænd, men arbejdet, der er blevet gjort de seneste år, begynder nu at vise sig. U17-landsholdsmålmand Daniel Gadegaard er det mest synlige bevis på den positive udvikling, men i de yngre årgange er talentmassen også stor.

- Vi har samlet set en talentfuld gruppe. Vi har brugt tre år på at bygge det op, og nu begynder vi at se afkastet. Vi er godt besat fra U19 og hele vejen ned til de yngste årgange. Vi har flere talentfulde målmænd, og med den kultur, vi har fået opbygget, så er jeg sikker på, det kommer til at give endnu mere afkast, siger Kresten Vedstesen.

Grundlaget for en stærk fødekæde skabes i AGF's mange samarbejdsklubber, og her skal et nyt tilbud fra denne sæson være med til at udvikle endnu flere dygtige målmænd.

- Vi har et stærkt klubsamarbejde, og det er medvirkende til, at vi kan rekruttere målmænd på et højt talentniveau. Men vi vil gerne gøre denne fødekæde endnu stærkere, og derfor vil vi fra denne sæson lave en talentgruppe af målmænd fra vores samarbejdsklubber. De skal ikke spille i AGF, men de indgår i en dynamisk trup, hvor vi arbejder med dem en gang om ugen, mens de spiller hjemme i deres klubber. Vi kan så se dem an, og samtidig ønsker vi også at give noget tilbage til klubberne for det arbejde, de laver for os. Det skulle gerne komme alle til gode - og i sidste ende løfte hele målmandsniveauet i Østjylland, siger Kresten Vedstesen.