Et point mod OB

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 14. august 2017, kl. 7:56

For anden hjemmekamp i træk kunne AGF sætte point ind på Superliga-kontoen. I en jævnbyrdig og taktisk præget affære sluttede aftenens opgør mod OB uden mål.

AGF og OB plejer at give hinanden nogle målrige opgør. Målene var dog en mangelvare søndag aften i Ceres Park. En del af årsagen skal måske tilskrives, at AGF var uden de normale angribere Morten 'Duncan' Rasmussen og Kasper Junker, men selvom kampen var fattig på chancer, kunne AGF-mandskabet med lidt tur i den godt have hevet alle tre point hjem.

Første halvleg var generelt en lige affære - dog med AGF-spillerne mest på bolden, mens gæsterne var lidt mere afventende og lurede på kontrastød.

Kampen var kun få minutter gammel, da første mulighed faldt. Godt opspil i højre side førte til et indlæg af Dino Mikanovic til bagerste stolpe, hvor Jakob Ankersen lige akkurat ikke kunne nå frem til bolden.

Kort efter var Nicklas Helenius nærgående i den anden ende af banen. Med ryggen til mål fik han vendt rundt og afsluttet, men bolden røg et stykke forbi.

De første 45 minutter var generelt fattig på chancer, men efter godt et kvarter havde Tobias Sana føringsmålet for sine fødder. Optakten var et glimrende langskud af Jakob Ankersen. OB-keeper Sten Grytebust var ude i fuld længde for at parere. Riposten røg ud til en helt fri Sana, der også fik afsluttet, men OB's norske keeper diskede igen op med en fornem redning.

OB var sjældne gæster foran Jovanovic' mål, men efter 25 minutter havde Anders K. Jacobsen dog en kvalificeret flugter, som gik lige forbi mål.

Halvlegens sidste mulighed stod Dino Mikanovic bag. Fra højre side trak han ind i banen og afsluttede, men hans forsøg var desværre lige akkurat på den forkerte side af det ene målhjørne. De to hold gik således til pausen uden scoringer.

I anden halvleg var det fortsat en lige forestilling med få muligheder. Tobias Sana blev bragt i en gunstig afslutningsposition kort ind i halvlegen, men han manglede snert i sin afslutning.

Hefter skulle der gå næsten tyve minutter før den næste mulighed opstod. Som halvlegen var skredet frem, havde fynboerne tilspillet sig mere initiativ, og i det 71. minut var Izunna Uzochukw tæt på at åbne scoringen, men han måtte se sin afslutning fra kanten af feltet prelle af på ydersiden af den ene opstander.

Med små ti minutter igen fik Kenneth Emil Petersen en god hovedstødsmulighed ved bagerste stolpe, men forsvarsspilleren sendte forsøget forbi mål.

Hjemmeholdet havde i slutfasen flere gode omstillingsmuligheder. Der blev dog ikke taget godt nok vare på dem, og derfor løb de ud i sandet, inden det for alvor blev farligt.

Farligt blev det generelt aldrig i Ceres Park, og som en konsekvens heraf delte de to hold pointene. Et point er bedre end ingenting, og efter to nederlag i træk blev der sat en prop i - og nullet blev holdt. Det er heller ikke uvæsentlig...

Næste opgave er på søndag, hvor Brøndby kommer på besøg i Ceres Park.  

Kampfakta:
AGF - OB 0-0

Tilskuere: 6.519

Advarsler:
AGF: Jakob Ankersen, Martin Spelmann, Aleksandar Jovanovic
OB: Rasmus Jönsson

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Frederik Møller - Jakob Ankersen (75: Alexander Juel Andersen), Daniel A. Pedersen, Mustafa Amini, Adama Guira (65: Mustapha Bundu) - Tobias Sana (75. Alexander Ammitzbøll), Martin Spelmann

OB:
Sten Grytebust - Mikkel Desler, Frederik Tingager, Kenneth Emil Petersen, João Pereira - Mathias Greve (62: Izunna Uzochukw), Jens Jakob Thomassen, Casper Nielsen, Rasmus Jönsson (62: Jóan Simun Edmundsson) - Anders K. Jacobsen, Nicklas Helenius (76: Rasmus Festersen)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet