Tung pointdeling i årets sidste hjemmekamp

Af: KDJ / Foto: Ole Nielsen - 1. december 2017, kl. 22:11

Fredag aften spillede vi årets sidste hjemmekamp i Ceres Park. Her endte det – trods chancer i begge ender – med et målløst resultat.

Lad det være sagt med det samme. Kampen mod FC Helsingør fredag aften i Ceres Park blev ikke den målfest, som sidst vi mødte oprykkerne.

Kampen startede ellers med 11 tændte AGF-spillere, der jagtede en hurtig scoring. Det forblev dog kun lige ved og næsten i kampens indledning, hvor den sidste afgørende aflevering manglede den fornødne skarphed.

Den første store chance opstod fire minutter før den halve time. En god omstilling endte til sidst for fødderne af André Riel, der fra en position i højre side af straffesparksfeltet sendte en meget kvalificeret afslutning afsted mod det modsatte målhjørne. Angriberen måtte dog se bolden blive pareret til hjørnespark af en vågen Mikkel Bruhn i gæsternes mål. 

Vågen var også Steffen Rasmussen i den modsatte ende. I det 33. minut stod AGF-keeperen rigtigt placeret, da han på målstregen nærmest mirakuløst fik fat i bolden, der kort forinden havde ramt stolpen efter et klumpspil i det lille felt.

Spillet bølgede meget frem og tilbage i denne fase af kampen, og begge hold begyndte at lugte muligheden for at få en føring at gå til pause på. Efter 38 minutters spil troede AGF-fansene så, at Niklas Backman havde bragt hjemmeholdet i spidsen. Målet blev dog annulleret for offside.

En fræk afslutning fra Tobias Christensen blev den sidste chance for en scoring i første halvleg. Helsingør-spilleren forsøgte i situationen at løfte bolden over Steffen Rasmussen, men AGF-keeperen kom godt tilbage og fik tippet bolden over overliggeren.

I anden halvleg var det igen AGF-spillerne, der kom bedst ud fra omklædningsrummet. Energien var i det 67. minut tæt på at kaste en scoring af sig, da et godt opbygget angreb over venstresiden endte hos Kasper Junker på kanten af straffesparksfeltet. Angriberen, der et par minutter tidligere var kommet på banen for Tobias Sana, sendte en god afslutning afsted mod det modsatte målhjørne. Bolden var på vej ind, men i sidste øjeblik diskede Mikkel Bruhn op med en redning af øverste skuffe.

I kampens afsluttende fase kom FC Helsingør igen bedre med, og det var fire minutter før tid lige ved at koste dyrt. Et fladt indlæg endte på bagerste stolpe hos en fri Nicolas Mortensen, der i et kort øjeblik lignede en matchvinder. Hans afslutning tog dog heldigvis stolpen i stedet for netmaskerne.

Vi havde også vore muligheder for at hive sejren hjem til slut - blandt andet følte Mustafa Amini sig bortdømt, da han blev nedlagt i Helsingørs felt til allersidst i kampen og både Amini selv og resten af Ceres Park mente, at der var straffespark. Men dommerens fløjte forblev tavs. 

Så det sidste held manglede i et par afgørende situationer og årets sidste hjemmekampe endte derfor med en pointdeling, der lidt føltes som et nederlag. 

Næste opgave - og sidste kamp i år - bliver næste søndag den 10. december. Her tager vi turen til Sjælland for at møde Brøndby IF.
 
Kampfakta - Alka Superliga

AGF - FC Helsingør: 0-0 (0-0)
 
Tilskuere: 4.192
 
Advarsler:
AGF: Daniel A. Pedersen
FC Helsingør:
 
AGF:
Steffen Rasmussen - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Frederik Møller - Martin Spelmann (88: Jakob Ankersen), Mustafa Amini, Daniel A. Pedersen, Tobias Sana (65: Kasper Junker) - André Riel (56: Mustapha Bundu), Morten "Duncan" Rasmussen.
 
FC Helsingør:
Mikkel Bruhn - Ricki Olsen, Daniel Jørgensen, Søren Henriksen, Frederik Bay - Tobias Christensen (71: Matheus Leiria Dos Santos), Patrick Olsen, Mikkel Basse, Adnan Mohammad - Daniel Stückler, Nicolas Mortensen.

Hurtige 011217-07

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet