Junker-hattrick sænkede Horsens i pokalsejr

Af: Nikolaj Starup Hansen - 17. marts 2017, kl. 11:23

En uheldig start på kampen betød, at AGF’erne måtte kæmpe sig tilbage mod aftenens modstander fra AC Horsens. En fornem anden halvleg grundlagde en forholdsvis komfortabel 3-1-sejr – oven i købet med et hattrick af en brandvarm Kasper Junker.

På en svær bane var det hjemmeholdet fra AC Horsens, der her til aften i ottendedelsfinalen i DBU pokalen kom bedst fra land med en tidlig scoring. Et langt indkast fra højre side landede midt for mål, hvor midtbanespilleren Delphin Tshiembe havde sneget sig med frem. Her steg han umarkeret op og bragte Horsens foran med 1-0.

Efter den skuffende start på kampen var det et AGF-hold, der spillemæssigt satte sig på begivenhederne, og efter cirka 17 minutter var der optræk til en scoring. Et fornemt gennembrud af Kasper Junker satte angrebet i gang, hvorefter bolden blev sendt fladt indover i feltet. Her stod Stephan Petersen klar til at sparke bolden i mål, men i Junkers bestræbelser på at komme igennem vurderede dommer, Michael Tykgaard, at der blev lavet et frispark på højreback Mikkel Jespersen. Det var den hidtil bedste chance sammen med et forsøg fra "Duncan" i starten af kampen.

Hjemmeholdet lurede efterfølgende på omstillinger, og midtvejs i første halvleg blev AGF-defensiven udfordret på den konto. Et par hurtige kombinationer midt på banen sendte efterfølgende Mads Sørensen afsted på venstrekanten og alene med Steffen Rasmussen. AGF-keeperen blev stående på benene og afværgede forsøget på fornemmeste vis.

Et par nærgående forsøg af først Morten "Duncan" Rasmussen og dernæst Elmar Bjarnason testede efterfølgende Nicklas Dannevang i Horsens-målet. Skuddene blev henholdsvis pareret og grebet, men flere af AGF-angrebene blev i højere grad afsluttet.

I minutterne før pausefløjt var der chancer til begge hold. Først var Horsens igen tæt på en scoring ved et langt indkast, men Delphin Tshiembes forsøg strøg over mål. Dernæst sluttede første halvleg af med en lille friløber til Danny Olsen, men hans afslutning mod det lange hjørne tog Nicklas Dannevang sig flot af med en fodparade.

Anden halvleg startede med et AGF-hold i teten, men et godt organiseret Horsens-hold tillod ikke de store chancer. Derimod lukrerede hjemmeholdet på et AGF-hold, der jagtede udligningen. André Bjerregaard kom frem til to store muligheder lige efter hinanden. Først blev hans hovedstødsforsøg flot reddet af Steffen Rasmussen. Dernæst blev han sendt i dybden, men hans forsøg havde ikke nok appel og strøg forbi den ene stolpe.

Spildominansen efter den tidlige Horsens-scoring i første halvleg gav pote efter en times spil. Danny Olsen blev sendt i dybden, hvorefter han sendte bolden skråt tilbage i feltet til en netop indskiftet Mustapha Bundu, der var alene med Nicklas Dannevang. Horsens-keeperen reddede det flade forsøg, men på riposten dukkede Junker op og udlignede til 1-1.

Det gav Junker mod på mere, og da kampen manglede cirka ti minutter tog han sagen i egen hånd og scorede to mål kort efter hinanden. Efter små kombinationer ude foran feltet landede bolden for fødderne af angriberen, hvorefter han med et resolut spark sendte bolden i det lange hjørne til 2-1. Herefter satsede Horsens alt på at få udligningen, og den ekstra plads som det gav, udnyttede Junker på smukkeste vis. Efter flot forarbejde af Elmar Bjarnason afsluttede han en gennemført omstilling, der sender holdet i kvartfinalen i DBU Pokalen.

 

Kampfakta
DBU Pokalen
15. marts Casa Arena Horsens

AC Horsens-AGF 1-3 (1-0)
1-0 Delphin Tshiembe (7')
1-1 Kasper Junker (62')
1-2 Kasper Junker (81')
1-3 Kasper Junker (86')

Tilskuere:2271

Advarsler:
AC Horsens: Delphin Tshiembe

AGF: Elmar Bjarnason, Dino Mikanovic

AGF: Steffen Rasmussen - Dino Mikanovic, Daniel A. Pedersen, Jesper Juelsgaard, Jens Stage - Björn Daniel Sverrisson - Stephan Petersen (59: Mustapha Bundu), Danny Olsen (77: Nimo Gribenco), Elmar Bjarnason, Kasper Junker - Morten "Duncan" Rasmussen

AC Horsens: Nicklas Dannevang - Mikkel Jespersen (75: Mikkel Qvist), Bubacarr Sanneh, Mathias Nielsen, Thomas Kortegaard - Hallur Hansson (85: Kjartan Henry Finnbogasson), Delphin Tshiembe (90: Nicolai Dohn), Jonas Gemmer, Mads Sørensen - Kim Aabech, André Bjerregaard

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet