U19 fightede sig til sejr over FCK

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 28. november 2017, kl. 18:52

Tirsdag eftermiddag krydsede AGF's U19-hold klinger mod FC København på Fredensvang, og det var en duel, som et hårdtarbejdende hjemmehold trak sig sejrrigt ud af.

De første 45 var gæsterne fra København mest på bolden, mens AGF-mandskabet med syv førsteårs-spillere i startopstillingen mest af alt koncentrerede sig om at forsvare. En enkelt offensiv aktion gav dog bonus efter et kvarter, da Alexander Ammitzbøll fik vendt godt af på en FCK-spiller i feltet og med en klinisk afslutning kunne gøre det til 1-0.

Resten af halvlegen pressede FCK på og kom også frem til et par store chancer, men AGF-spillerne fik redet stormen af og kunne gå til pausen 1-0 i front,

I starten af anden halvleg var kampbilledet det samme, men strukturen på AGF-mandskabet blev bedre og bedre og kun i ganske få situationer blev københavnerne farlige. En af disse situationer tog Daniel Gadegaard sig kærligt af med en fin redning efter en times spil, og på det efterfølgende angreb gjorde Magnus Kaastrup det i stedet til 2-0. Den fodrappe, driblestærke kantspiller tog et par træk ind i banen og fra kanten af feltet krøllede han bolden over i modsatte målhjørne (billedet herunder). 

Resten af kampen bølgede spillet frem og tilbage. I perioder var AGF-defensiven under pres, men anført af en velspillende Sebastian Hausner lykkedes det at holde FCK fra at score og køre 2-0-sejren hjem. En sejr, der betyder, at U19 indtager sjettepladsen i ligaen á point med FC København.

Efter kampen fremhævede cheftræner Mike Tullberg den helstøbte holdindsats.

- Kampen udviklede sig lidt som forventet. FCK, der er et af de bedste ungdomshold i landet med mange dygtige individualister, var mest på bolden, og vi vidste, at vi skulle forsvare os med hele holdet. Det formåede vi, og det var først og fremmest en stærk holdindsats, der grundlagde sejren - bedst illustreret ved 2-0-scoringen, hvor Daniel først hiver en stor redning frem, og umiddelbart efter laver Magnus en vild aktion og gør det til 2-0. Skal jeg fremhæve en spiller, bliver det Sebastian Hausner, der styrede hele banen defensivt og spillede meget voksent, siger Mike Tullberg.

U19 slutter efterårssæsonen af lørdag d. 9. december, når Vejle er modstanderen på udebane. 

Magnus -Kaastrup -281117-ON

Kampfakta - U19 Ligaen
AGF - FC København 2-0 (1-0)
1-0: Alexander Ammitzbøll (15')
2-0: Magnus Kaastrup (60')

AGF:
Daniel Gadegaard Andersen - Sebastian Hausner, Christian Bech, Jakob Kiilerich - Mads Mikkelsen (75: Martinus Mandal), Benjamin Hvidt, Søren Gustav Bugge Jepsen, Daniel Lønborg Thøgersen - Kasper Lunding (61: Jacob Trenskow), Alexander Ammitzbøll, Magnus Kaastrup (82: William Just) 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet