Det vigtigste manglede mandag aften i Ceres Park

Af: BJ / Foto: Axel Schütt - 16. oktober 2017, kl. 22:15

Lige knap 10.000 tilskuere blev mandag aften vidner til en dramatisk og medrivende Alka Superliga-kamp i David Nielsens debut som cheftræner. Desværre manglede det vigtigste set med AGF-øjne: målene.

Energien og modet var der. Chancerne også. Men i sidste ende rakte det desværre til ikke til point mandag aften i Ceres Park, hvor Lyngby var på besøg. At det gik, som det gjorde, kan i vid udstrækning tilskrives udvisningen af Dino Mikanovic midtvejs i kampen. På vej ud til anden halvleg pådrog backen sig sin anden advarsel, og derfor måtte AGF-mandskabet gennemføre de sidste 45 minutter med en mand i undertal. En opgave, som de ti spillere ret beset løste ganske godt, men Lyngby kom i sagens natur bedre med i kampen og viste størst effektivitet på de chancer, de skabte.

Et veloplagt AGF-mandskab havde ellers haft et spillemæssigt overtag i de første 45 minutter. Det var som bekendt David Nielsen første optræden i spidsen for AGF, og det var tydeligt, at det mod og den frigjorthed, som han gerne ville se hos spillerne, også forplantede sig til spillet på banen.

Kampen blev indledt med et aggressivt AGF-pres, og det kastede flere hjørnespark af sig, og en afslutning fra Kasper Junker, der startede på toppen i stedet for Morten 'Duncan' Rasmussen, blev det også til.

Kampens første store chance tilfaldt dog gæsterne. I det 13. minut slap Mayron George alene igennem, men Aleksandar Jovanovic trak sig sejrrigt ud af 1-1-duellen.

Kort efter fik Kasper Junker en tilsvarende stor chance tæt under mål, men desværre missede han sin førsteberøring, og forsøget løb ud i sandet.

Bolden var i det første 45 minutter mest på AGF-fødder. Det afgørende gennembrud eller indlæg manglede dog, og i stedet var det skud fra distancen fra henholdsvis Jakob Ankersen og Kasper Junker, der var mest nærgående. 0-0 holdt dog halvlegen ud.

Anden halvleg bar præg af udvisningen af Mikanovic. Boldbesiddelsen var nu i Lyngbys favør, og efter 53. minutter kom så kampens første scoring. Mikkel Rygaard sendte et indlæg til bagerste område, hvor den tidligere AGF'er Michael Lumb flugtede bolden i mål.

Naturligvis en bet for hjemmeholdet, der dog ikke kastede håndklædet i ringen. På ingen måde. Ti minutter senere havde Kasper Junker udligningen for sine fødder, men alene med Mikkel Andersen lykkedes det for AGF-angriberen ikke at overplacere Lyngby-keeperen.

David Nielsen sendte kort efter Morten 'Duncan' Rasmussen i aktion i stedet for Frederik Møller. Nu skulle der satses, og det var lige ved at give bonus med tyve minutter igen, da Duncan nåede først på et indlæg fra Junker. Men igen var Mikkel Andersen på sin plads.

I den anden ende af banen kom Lyngby også frem til et par store chancer, men her sørgede Jovanovic med et par fornemme redninger for at holde sit mandskab inde i kampen.

En kamp, som bølgede frem og tilbage - og Kasper Junker jagtede i to situationer udligningen. Først med et kvalificeret skud fra kanten af feltet og herefter med et akrobatisk forsøg ude ved den ene stolpe, men ind ville bolden ikke.

Det ville den til gengæld i den modsatte ende af banen. Med godt fem minutter igen lukkede indskiftede Kim Ojo kampen, da han headede et indlæg fra David Boysen i mål.

Selvom de 10 AGF-spillere nu var nede med to scoringer jagtede de fortsat målene, men ganske symptomatisk for hele aftenen manglede lige det sidste på de muligheder, som blev skabt. Dermed endte det med et 0-2-nederlag. 

Kampfakta - Alka Superliga: 
AGF - Lyngby 0-2 (0-0)
0-1: Michael Lumb (53')
0-2: Kim Ojo (84')

Tilskuere: 9.787

Advarsler:
AGF: Dino Mikanovic, Martin Spelmann
Lyngby: Mayron George, Jeppe Brandrup, Michael Lumb

Udvisning:
AGF. Dino Mikanovic (gult/rødt)

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Frederik Møller (66: Morten 'Duncan' Rasmussen) - Adama Guira (37: Daniel A. Pedersen), Mustafa Amini - Martin Spelmann, Tobias Sana, Jakob Ankersen (51: Jens Stage) - Kasper Junker

Lyngby BK:
Mikkel Andersen - Jeppe Brabdrup, Thomas Sørensen, Oliver Lund, Michael Lumb - David Boysen, Martin Ørnskov (76: Jeppe Kjær), Mathias Hebo Rasmussen, Kristoffer Larsen (66: Bror Blume) - Mikkel Rygaard - Mayron George (81: Kim Ojo)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet