Fra Aarhus Elite A/S til AGF A/S

Af: SHC/BJ - 28. december 2017, kl. 23:39

Vi skifter navn. Eller det gør vi faktisk slet ikke. For vi hedder jo AGF. Men hvis et forslag fra bestyrelsen bliver vedtaget på vores kommende generalforsamling, så skifter Aarhus Elite nu navn til at hedde AGF A/S.

Om baggrunden for forslaget siger bestyrelsesformand Lars Fournais:

- Vi er stolte af klubbens historie og tilhørsforhold til byen - det er navneskiftet et udtryk for. Aarhus Elite hører en anden tid til. Det var en paraplyoverbygning for byens eliteidrætsklubber. Vi har nu en mere fokuseret forretning med AGF i centrum. AGF er et stærkt brand, der er kendt i hele landet, og derfor giver det også god mening at lade selskabet hedde AGF, siger Lars Fournais.

I dag er Aarhus Elite A/S selskabet bag den professionelle afdeling af AGF Fodbold og driften af Ceres Park & Arena. Aarhus Elite A/S blev oprindelig stiftet under navnet AGF Kontraktfodbold ApS helt tilbage i 1978. Men i 2005 skiftede selskabet navn til Århus Elite, da man overtog driften af det, der den gang hed Atletion og hovedejerskabet af Århus GF Håndbold.

Idéen var at skabe en underholdningsvirksomhed inden for topsport og kulturelle og kommercielle aktiviteter. Senere blev Bakken Bears også adopteret og flere andre sportsgrene kom til. Deraf det logiske navn; Århus Elite.

Men som mange andre i Danmark måtte erfare op gennem 00'erne, var det ikke lykken at drive flere sportsgrene under samme selskab. Derfor vedtog Århus Elite i 2009, at slanke koncernens forretningsmodel og skabe fokus på to forretningsområder: Atletion og AGF Fodbold. Og sådan har det været siden. Bortset fra, at vi fulgte byens navneskift og derfor for fem år siden indførte dobbelt-a og siden har heddet Aarhus Elite A/S.

Men vi forbindes i sagens natur primært med vores moderklub, AGF Fodbold, der har sine rødder helt tilbage til 1880 og forleden kunne fejre sin 137 års dag. De traditioner og den historie, vi dermed står på skulderen af, vil vi gerne ære og beskytte. Derfor har vi foreslået vores aktionærer, at vi fremover skal hedde AGF A/S.

Forslaget bliver lagt frem på vores kommende generalforsamling den 26. oktober. Og vedtages forslaget, så skifter vi altså sådan helt formelt navn til det, vi er og bærer i hjertet - AGF. 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet