Mikkel Rask stopper karrieren

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 21. april 2018, kl. 11:57

AGF blev den sidste klub for Mikkel Rask, der skifter fodboldbanen ud med en ny karriere, når hans kontrakt løber ud til sommer.

Det er mere end 15 år siden han fik debut som professionel fodboldspiller. Men snart er det slut for Mikkel Rask, der indstiller sin karriere efter denne sæson.

Forsvarsspilleren fra Spentrup skal efter sommerferien i gang med at skrive et nyt kapitel i sit liv. En arbejdsmæssig ny mulighed har således åbnet sig og givet Mikkel Rask - der fylder 35 år til juni - det sidste skub i den svære beslutning om at indstille karrieren.

- Efter mine mange år i fodbold har jeg nu næsten hele tiden smerter i min ryg, der plager mig i stigende grad. Så også med tanke på, at jeg ikke er så ung mere, så lakker det under alle omstændigheder mod enden for mig. Nu har jeg så fra sommer fået en spændende mulighed i en dansk virksomhed, hvor jeg skal beskæftige mig med salg på internationalt niveau. Det er en mulighed, jeg gerne vil gribe. Så alt i alt er det rette tidspunkt nu kommet til at sige stop, forklarer Mikkel Rask, som kom til AGF i vinteren 2017.

Hans ophold i klubben blev dog plaget af skader og det er derfor ikke blevet til så mange kampe som hans CV berettiger til. Alligevel er Mikkel Rask glad for tiden i Aarhus.

Speciel klub
- AGF er en speciel klub, og det har været en stor ære at trække den hvide trøje over hovedet og spille for vores fantastiske fans. Jeg har også været glad for hverdagen på Fredensvang med gode holdkammerater og ledere. Så selv om jeg ikke har spillet så meget, som jeg havde håbet på, har jeg nydt min tid i klubben, siger Mikkel Rask, der også kan glæde sig over, at han fik printet sig ind i tilhængernes hukommelse, da han lavede et sent sejrsmål i en dramatisk hjemmekamp mod Brøndby i august sidste år.

- Det bliver et af de øjeblikke i min karriere, jeg kommer til at se tilbage på med glæde - det var noget særligt at score mod Brøndby i AGF-trøjen, siger Mikkel Rask, hvis kontrakt udløber den 30. juni og altså ikke bliver forlænget.

En vellidt spiller

- Rask har på mange måder fået ødelagt hans tid i AGF af skader. Men alligevel har han aldrig slået op i banen. Mikkel har på professionel vis passet sit arbejde og har generelt haft en super indstilling. Han er også meget vellidt af både holdkammerater og staben omkring holdet, og vi kommer til at savne hans gode og smittende humør på Fredensvang. Vi ønsker Mikkel Rask alt det bedste, og held og lykke på hans videre færd og i de nye udfordringer han nu snart tager fat på, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen.

Mikkel Rask 200817-03

(Mikkel Rask nåede kun at score et mål for AGF, men hvilket ét det var. I de sidste minutter af den kamp AGF-tilhængerne nok helst vil vinde i en sæson, scorede han sejrsmålet i en 2-0 sejr over Brøndby IF i august 2017.

Udover AGF har Mikkel Rask spillet for følgende klubber:

Randers FC

Viborg FF