Pusic matchvinder i vild derby-afslutning

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 8. april 2018, kl. 23:08

En scoring af Martin Pusic kort før tid sikrede tre vigtige point i søndagens lokalderby mod Silkeborg.

De 9110 tilskuere, der søndag havde valgt at tilbringe en dejlig forårsdag i Ceres Park, har ganske givet ikke fortrudt denne beslutning - i hvert fald ikke langt størsteparten af dem. Der var både spænding, flotte mål, intense nærkampe, en vild afslutning - og set med AGF-øjne et forløsende sejrsmål i de døende minutter. Mere kan man næsten ikke forlange. Og med tanke på, at den seneste sejr i Ceres Park var mod netop Silkeborg i november, og at de tre første kampe i foråret ikke havde budt på AGF-scoringer, så var det også en særdeles fortjent belønning til de fantastiske fans, der endnu engang leverede en flot vokal kulisse, som ikke overraskende nærmest eksploderede, da Pusic satte sejrsmålet ind.

Forud var gået en kamp, hvor AGF-mandskabet dominerede de første 45 minutter, men hvor gæsterne efter pausen tog teten i den første halve time. På den måde var det et lidt underligt forløb, for hjemmeholdet havde fuld kontrol over begivenhederne i første halvleg. Godt nok havde Davit Skhirtladze kampens første mulighed efter ni minutter, men Aleksandar Jovanovic hev en fin fodparade frem, og herefter stod der AGF på resten af halvlegen.

Således kom både Mustafa Amini, Jens Stage og Kasper Junker frem til gode afslutningsmuligheder, men det var dog Mustapha Bundu, der skulle åbne scoringen. Og hvilken en af slagsen! Bundu drev selv bolden frem i højre side, fandt Amini, der med hælen spillede kantspilleren fri i feltet, og uden betænkningstid kanonerede han bolden op i det fjerne målhjørne. Endnu engang en klassescoring mod Silkeborg signeret den 21-årige offensivspiller fra Sierra Leone.

Kort før pausefløjtet troede de fleste tilskuere, at 2-0-scoringen var en realitet. Efter et kort taget hjørnespark blev bolden sendt ind foran mål, hvor Pierre Kanstrup headede den i netmaskerne, men desværre stod forsvarsspilleren offside i afslutningsøjeblikket, og 1-0 holdt halvlegen ud.

Nede med en scoring var Silkeborg presset til at komme frem på banen. Om det var denne omstændighed, eller om AGF-defensiven åbnede anden halvleg lidt for afventende skal her være usagt, men i hvert fald satte gæsterne sig på spillet - og efter 57. minutter blev det belønnet med en udligning. Aleksandar Jovanovic fik pareret en fladt indlæg fra Gregor Sikosek, men returen røg lige hen til Mikkel Vendelbo, der kunne heade udligningen i mål.

Scoringen var tilsyneladende et wake up-call for AGF-spillerne, for i slutfasen fik de tilbageerobret initiativet - og det kastede flere store chancer af sig. Først måtte Jens Stage se en ellers fri afslutning tæt under mål blive blokeret. Dernæst afsluttede den indskiftede debutant Bror Blume på et fladt indlæg, men Peter Friis Jensen reddede flot. Og kavalkaden af gode muligheder sluttede med en åben hovedstødschance til Daniel A. Pedersen, men igen var SIF-keeperen på sin plads.

De fremmødte tilskuere skulle dog ikke snydes for et sejrsmål. Og igen stod Mustafa Amini for oplægget. Med en fin stikning i dybden spillede han Martin Pusic helt fri, og den chance lod den rutinerede angriber ikke forpasse. Sikkert gjorde han det til 2-1 - og jublen brød løs i CeresPark.

Et kollektivt jubelbrøl, der steg et par decibel få minutter senere, da kampen blev fløjtet af. Tre dejlige point - og mon ikke mange af de fremmødte tilskuere kommer igen på fredag, hvor FC Helsingør er modstanderen. I dag fik de i hvert fald fuld valuta for entrépengene....

Kampfakta - Alka Superliga
AGF - Silkeborg IF 2-1 (1-0)
1-0: Mustapha Bundu (36')
1-1:Mikkel Vendelbo (57')
2-1: Martin Pusic (88')

Tilskuere: 9.110

Advarsler:
AGF: Martin Pusic
Silkeborg IF: Gregor Sikosek, Dennis Flinta

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen - Mustapha Bundu (69: Bror Blume), Daniel A. Pedersen, Mustafa Amini, Jens Stage (86: Jakob Ankersen) - Tobias Sana, Kasper Junker (66: Martin Pusic)

Silkeborg IF:
Peter Friis Jensen - Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gregor Sikosek- Vladimir Rodic, Mikkel Vendelbo, Sammy Skytte, Marc Rochester (59: Jeppe Okkels) - Davit Skhirtladze (80:  Magnus Mattsson), Gustaf Nilsson (69: Dennis Flinta)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet