Ti dyre minutter for U19

15. april 2018, kl. 22:55

AGF's U19-hold havde mulighederne til at tage sejren over AaB, men ti minutter med manglende fokus i første halvleg kostede dyrt.

AGF-drengene åbnede ellers kampen i fin stil og dominerede de første tyve minutter mod et AaB-mandskab, der stod langt tilbage på banen. Trods et stort boldovertag lykkedes det kun at skabe halve chancer, og i stedet tog gæsterne føringen, da de opsnappede et kikset udspark fra Kasper Thiesson Kristensen og sendte bolden i netmaskerne. Målet skabte lidt uro hos AGF-spillerne, der i de følgende ti minutter mistede fokus. Det kostede endnu scoring i en situation, hvor der ikke blev forsvaret godt nok på et indlæg, der var lang tid undervejs.

Små ti minutter før pausefløjtet fik Mads Mikkelsen tilkæmpet sig et straffespark, som Alexander Ammitzbøll sikkert omsatte til en reducering.

Fra anden halvlegs start forsøgte U19 at sætte AaB under pres - og det lykkedes til dels også, men de havde dog svært ved at nedbryde nordjydernes kompakte defensiv. Alexander Ammitzbøll var i et par situationer ved at slippe helt fri, men han blev ureglementeret bremset, og måtte med en lille halv time igen lade sig udskifte med en skade som følge heraf. Det var medvirkende til, at det intensive pres ikke helt kunne fastholdes, og i stedet var AaB et par gange tæt på at lukke kampen efter omstillinger.

I de døende minutter satsede AGF-spillerne alt på at få det ene point, og det gav et par gode muligheder - blandt andre var Søren Gustav Bugge Jepsen tæt på at flugte bolden i mål fra kanten af feltet, men AaB's keeper diskede op med en fin redning, og det blev ved et ærgerligt 1-2-nederlag.

- Vi vidste, at det ville blive en kamp, hvor vi skulle finde løsninger i små rum. De stod meget kompakt i en 4-5-1-formation, og vi havde svært ved at nedbryde dem. Vi pressede dem godt i de første tyve minutter, men så mistede vi fokus, og det kostede to scoringer. Vi fik dog svaret hurtigt igen med Ammitzbølls scoring på straffe, og i anden halvleg skabte vi også de muligheder, der skulle til for at få point. Det var en ok præstation - bortset fra de ti minutter, hvor vi mistede fokus, fortæller U19-cheftræner Mike Tullberg, der fremhæver Benjamin Hvidt for at spille en god kamp.

U19 skal i aktion igen på lørdag, hvor OB venter på udebane.

Kampfakta - U19 Ligaen
AGF - AaB 1-2 (1-2)
0-1: Oliver Sparre Klitten (26')
0-2: Lukas Sparre Klitten (34')
1-2: Alexander Ammitzbøll (37, str.)

AGF:
Kasper Thiesson Kristensen - Quoc Minh Truong (85: Christian Bech), Sebastian Hausner, Jakob Kiilerich, Daniel Thøgersen - Kasper Lunding, Søren Gustav Bugge Jepsen, Benjamin Hvidt, Mads Mikkelsen - Jakob Trenskow (60: Noah Iversen), Alexander Ammitzbøll (65: Magnus Anbo)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet