AGF møder sønderjysk 2. divisionshold i pokalen

Af: JR - 18. august 2018, kl. 9:28

Snart starter pokalturneringen igen for AGF's vedkommende, når vi træder ind i anden runde af Sydbank Pokalen. Her skal vi møde FC Sydvest fra Tønder.

Tidligere i dag var der lodtrækning til Sydbank Pokalen.

Lokale hold som Brabrand, Lyseng, Viby og Aarhus Fremad var i puljen, men det blev 2. divisionsholdet FC Sydvest Tønder, der røg op af bowlen og som AGF nu skal møde i vores første kamp i turneringen. 

Og det affødte ikke lutter positive reaktioner fra de fans, der - sammen med os - overværede lodtrækningen i dag ved middagstid. 

- Jeg kender ikke så meget til dem, og jeg synes, det er lidt langt væk. Jeg ville hellere have haft et hold fra Østjylland, siger næstformanden for AGF Fanclub Aarhus, David Knudsen.

Heller ikke Bo Abrahamsen, der har fulgt AGF i mange år, var helt tilfreds med lodtrækningen. 

- Jeg har heller ikke noget forhold til FC Sydvest Tønder - andet at det bliver en lang tur. Men det er i hvert fald en god mulighed, for at give nogle af de unge chancen for at vise, hvad de kan.

Vi skal langt
FC Sydvest Tønder indtager en øjeblikkelig 10. plads i 2. divisions gruppe 1 efter nederlag i deres første to kampe. Deres pokaleventyr sluttede i 2. runde sidste år, efter et 4-3 nederlag til det daværende Danmarksseriehold fra Vejgaard. De to AGF'ere håber da også på en sikker sejr over sønderjyderne og dermed en god start på endnu et pokaleventyr. 

- Hvis man kan spille til nul i egen ende, så kan man komme langt i pokalen. Og det er jo noget af det, vi har været gode til i foråret og her i opstarten, så jeg synes egentlig, der er en god chance for at komme et pænt stykke i turneringen, siger Bo Abrahamsen.

AGF har som bekendt stolte traditioner i pokalturneringen, hvor vi har vundet trofæet hele ni gange, hvilket stadig er rekord. Det er derfor også en turnering, cheftræner David Nielsen tager meget seriøst, trods den første modstander kommer fra en lavere rangerede rækker:

- Det er en stor og god turnering, hvor man kan opnå store ting, så det er noget vi tager meget seriøst. Nu skal vi finde ud af, hvad de er for et hold og hvad de gør, og så kommer vi til at gribe det an på samme måde som enhver Superligakamp, siger David Nielsen. 

Kampen mellem FC Sydvest Tønder og AGF bliver sandsynligvis spillet i uge 36. Det er endnu uvist om kampen bliver afviklet på FC Sydvest's hjemmebane i Tønder eller om kampen flyttes til et større spillested. 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet