Jovanović rykker til La Liga

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 28. august 2018, kl. 18:22

AGF’s målmand Aleksandar Jovanović skifter til La Liga klubben SD Huesca.

Aleksandar Jovanović kom til AGF i sommeren 2016. Nu rykker han videre til spansk fodbold efter AGF har solgt den 25-årige keeper til SD Huesca, der netop er rykket op i La Liga.

Skiftet kommer efter Jovanović - oven på en lang periode med stabile præstationer - har pådraget sig opmærksomheden fra den spanske klub, der efter sin oprykning har ønsket at styrke sig på målmandsposten og nu har udset sig serberen som ny målmand.

- Vi har hele tiden vidst, at Jovanović har haft ambitioner om at prøve sig af på en højere hylde og derfor nok ikke ville blive sin kontraktperiode ud. Jovanović har igennem længere tid været en del af en stærk defensiv, og nu er der så opstået en mulighed, der baner vejen for, at han kan prøve sig af i La Liga, og som også var tilfredsstillende for os. Vi ønsker Jovanović held og lykke med de nye udfordringer og takker ham for hans tid i klubben, siger sportschef i AGF, Peter 'PC' Christiansen, der nu retter blikket mod en ny målmand til AGF.

- Allerede tidligt på året forberedte vi os godt ved at hente Óscar Whalley, og vi intensiverer nu jagten på en målmand mere, der kan sikre os et fortsat kompetitivt og stærkt målmands-miljø. Med tilgangen af Óscar Whalley har vi udvist rettidigt omhu, og vi er helt trygge ved, at han nu umiddelbart kan tage over efter Jovanović, siger Peter 'PC' Christiansen.

En taknemmelig Jovanović

Aleksandar Jovanović kom til AGF fra serbiske Radnički Niš i sommeren 2016 på en fireårig kontrakt. Han fik debut i en kamp mod SønderjyskE og har siden vogtet det århusianske mål i 72 kampe. Nu gælder det nye målstolper for den serbiske målmand.

- Jeg vil gerne sende en stor tak til mine holdkammerater, trænerne, staben, ledelsen og ikke mindst til tilhængerne for en god tid i Aarhus. Jeg har nydt hver eneste minut, jeg har spillet foran de bedste fans i Danmark. Men jeg er også glad og meget taknemmelig for, at dette skifte kunne lade sig gøre, og jeg ser nu frem til nye udfordringer i Spanien. Jeg vil altid bære AGF og fansene i hjertet, og ønsker klubben alt det bedste i fremtiden, siger Aleksandar Jovanović, der er rejst til Spanien for at gennemgå det obligatoriske lægetjek i morgen tidlig, hvorefter han tiltræder øjeblikkeligt i SD Huesca og derfor måske kan se frem til noget af en debut, når hans nye klub møder FC Barcelona i den kommende weekend.