U17 klar til sæsonstart

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 17. august 2018, kl. 16:09

Lørdag åbner U17 sæsonen på hjemmebane mod Vejle Boldklub.

Dennis Ramonn Olsen, der i sidste sæson var assistenttræner for U19, er ny mand i spidsen for U17, og han glæder sig til at komme i gang med sæsonen.

- Mine forventninger er, at det udtryk og det, vi arbejder med hver dag på træningsbanen, kommer til at bære frugt over tid. En måned efter opstarten er det ikke alt, der sidder i skabet, men dét, vi har vist i træningskampene og til træning, fortæller mig, at vi er godt på vej. Det er udviklingsfodbold for drengene, og der kommer til at være op- og nedture undervejs, men der er det vigtigt, at vi kan falde tilbage på det, vi træner i hver eneste dag, siger Dennis Ramonn.

Han har en helt klar idé om, hvad han gerne vil se fra sine spilleres side, når bolden ruller.

- Vi går rigtig meget op i klubbens værdier. Vi arbejder meget med vores vindermentalitet, at tage ansvar og så det at arbejde hårdt. Rent fodboldmæssigt vil vi være et fodboldhold, der vil have bolden mest muligt. Vi vil ikke spille på omstillinger. Betyder det så, at vi ikke skal tage vores omstillinger. Nej, selvfølgelig skal vi det. Men det betyder, at vi skal turde spille fodbold og diktere kampene. Det er en af hjørnestenene i vores hvide tråd for ungdomsarbejdet. Vi skal turde diktere kampene med og uden bold. Uden bold er det et hårdt og aggressivt pres. Med bold er det hurtigt og teknisk velfunderet fodbold, fortæller klubbens nye U17-cheftræner, der har fået et godt indtryk af den gruppe, han har under sine vinger.

- Det er en ung gruppe med mange førsteårs og en god håndfuld andetårs. Det er en gruppe, som indledningsvist var lidt stille og lidt forsigtige, men det har overrasket mig, hvor hurtigt de har købt ind på de forventninger og krav, vi har til den power og intensitet, der skal være, og det udtryk, vi gerne vil have. De kan også se, at de mål, vi har lavet i vores opstart, er det, vi har trænet i. Der er selvfølgelig lidt held i det, men det er også et udtryk for, at det, vi går og laver, virker. Det har gjort, at lige nu er de på. Men det er også vigtig, at de er på i morgen, om tre uger og om tre måneder, når der er minus frem grader, understreger Ramonn og fremhæver i samme åndedrag spillernes mentalitet.

- De er træningsivrige, de stiller krav til hinanden, og de er forberedte. At være fodboldspiller er ikke kun dét, der foregår indenfor kridtstregerne, men også at få sin søvn, spise den rette kost, passe sin styrketræning osv. Her skal de stadigvæk flytte sig, men det vigtigste er, at jeg kan se, at de rigtig gerne vil, og at de tager det, vi siger, til sig. Det er en ivrig gruppe med store drømme, og dem skal vi i fællesskab være med til at realisere, siger Ramonn.

Han har fået tilgang af Jonas Yderholm, der er kommet til fra samarbejdsklubben Lyseng, samt Thomas 'TK' Kristensen, der efter et år i Vejle Boldklub, er vendt tilbage til Fredensvang. Oscar Fulgsang har i sommerpausen valgt at skifte til Silkeborg.

Første udfordring i ligaen er lørdag, hvor Vejle er modstanderen på Fredensvang.

- Vejle præsterede helt voldsomt i foråret i U17 Ligaen. De var pointmæssigt nærmest lige så gode som os. Men ligesom os er de fleste spillere rykket op til U19, men de har stadigvæk dygtige spillere - blandt andre har de fået to spillere udtaget til U16-landsholdet. Det er også en ny U17-træner, de har fået. Han er helt ny i klubben, og det bliver spændende at se, hvor langt han har flyttet dem. Det bliver helt sikkert en spændende premiere-kamp, og vi glæder os alle sammen til at komme i gang, siger Dennis Ramonn Olsen.

U17 Liga-kampen fløjtes i gang kl. 14.45.

U17 Liga-truppen 18/19

1 Adi Saric (2002)
2 Christian Mikkelsen (2003)
3 Thomas T. Kristensen (2002)