AGF er vært for KMD Cup 2019

Af: BJ - 4. december 2018, kl. 14:29

Fredag den 11. januar 2019 danner Ceres Arena rammen om indendørsstævnet KMD CUP, der får deltagelse af Brøndby IF, AaB, OB, Vejle Boldklub og AGF og vises live på TV3+.

En ubetinget succes. Det var konklusionen, da KMD Cup for første gang blev afviklet i januar 2018. En tætpakket kulisse i Brøndby-Hallen skabte en flot ramme om stævnet, på banen blev der vist tekniske lækkerier og masser af mål, og tusindvis af tv-seere fulgte med undervejs. AGF endte med at vinde stævnet ved at besejre OB i finalen, og nu får Aarhus-klubben mulighed for at forsvare titlen på hjemmebane, når KMD Cup 2019 løber af stablen 11. januar 2019 i Ceres Arena.

Hos AGF ser sportschef Peter 'PC' Christiansen frem til at følge op på den gode start, KMD Cup fik.

- Vi glæder os til at være værter for KMD Cup. Vi har en arena, der egner sig godt til indendørsstævnet, og vi vil lægge os i selen for at skabe et spændende stævne for både tilskuere og tv-seere. Stævnet i Brøndby-hallen gav os nogle gode erfaringer, og vi har valgt at foretage enkelte justeringer, der skal skærpe den sportslige afvikling og gøre det endnu mere medrivende at overvære. Alle klubberne har forpligtet sig til at sende en række profiler i aktion, og vi forventer en udsolgt Ceres Arena, siger Peter 'PC' Christiansen.

Brøndby, AaB, OB og AGF har indgået en fireårig aftale omkring indendørsstævnet, hvor værtskabet går på skift mellem klubberne. I Aarhus gør Vejle Boldklub de fire klubber selskab, og stævnet afvikles som en alle-mod-alle-turnering, hvorefter nr. 1 og 2 mødes i finalen. Hver klub er på den måde sikret minimum fire kampe. Alle kampene vises direkte på TV3+, der sender live fra hele stævnet.

Showkamp
En del af underholdningen til KMD Cup vil også i 2019 være en showkamp, som denne gang kommer til at stå mellem Aarhus All Stars og AGF's pokalvindere fra 1996, og her vil der blandt andre være mulighed for at opleve Lars Windfeld, Martin Jørgensen, Torben Piechnik og Henrik Mortensen gøre comeback i AGF-trøjen.

KMD er hovedsponsor
KMD lægger også i 2019 navn til stævnet som hovedsponsor, og Danmarks største IT-virksomhed vil bruge turneringen til at sætte fokus på brugen af data i sport.

- Udover at KMD Cup rent fodboldmæssigt og tilskuermæssigt er en sjov turnering, så håber vi også, at KMD Cup kan være med til at skabe synlighed omkring brugen af data som løftestang for bedre præstationer. Fodbold er et spil med utrolig mange variable, og vi synes, det er spændende gennem dataanalyser at være med til at skabe resultater på banen. Data indhentes i dag fra mange forskellige kilder, og værdien ligger i høj grad i at kunne sammenkøre, udvælge og udstille de relevante data, siger Helle Huss, direktør for KMD Business.

Fokus på velgørenhed
For de fire klubber har det været vigtig, at indendørsstævnet også har et stort fokus på velgørenhed, og derfor har det fra starten været tænkt ind i konceptet, at værtsklubben donerer et beløb til et godt formål i lokalsamfundet. AGF har valgt, at FC Grønnegade, der er et fodboldhold for socialt udsatte og tidligere misbrugere, skal tilgodeses.

- Vi har i forvejen et godt samarbejde med FC Grønnegade, der udfylder en vigtig, social rolle i Aarhus, og derfor var det nærliggende for os at donere en del af overskuddet - helt præcist 25.000 kroner - til dette projekt. TV3 Sport vil donere et tilsvarende beløb, og vi er glade for, at vi sammen kan give denne kontante håndsrækning til FC Grønnegade, siger Peter 'PC' Christiansen.

Info om billetsalg

  • Billetterne koster 150,- for voksne og 100,- for børn. Billetterne er ikke nummereret. Fans fra de fem Superliga-klubber vil få tildelt hver deres sektion - og køb til disse afsnit skal ske via de respektive klubbers hjemmesider. 
  • Billetsalg til AGF-fans:
    Nærmere info om billetsalg følger.
  • KMD Cup afvikles fredag den 11. januar i Ceres Arena. Dørene åbnes kl. 18:00, og første kamp vil blive sat i gang kl. 19:00. Finalen forventes at blive spillet cirka klokken 22:00. 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet