Forløsende sejr i årets sidste kamp

Af: JR / Foto: Ole Nielsen - 17. december 2018, kl. 23:03

Det holdt hårdt, da Hobro mandag aften var i Ceres Park. Men i overtiden kastede Pierre Kanstrup sin fod helt frem og sikrede os tre gode point inden vinterpausen.

Der skulle sluttes godt af på året, da vi i aftes mødte Hobro i årets sidste kamp. Med tre point mod bundproppen kunne vi nemlig gå på vinterferie med kun fire point op til Superligaens sjetteplads. Og vi fik, hvad vi kom for.

Kampen startede med os mest på bolden, mens Hobro som forventet stod kompakt på deres egen banehalvdel. Vi skulle dog kun hen i kampens 11. minut inden et hjørnespark blev sendt ind til en fri Jens Stage, som ved forreste stolpe dirigerede bolden mod mål, men en storspillende Jesper Rask i Hobro-målet fik på akrobatisk vis pareret bolden væk fra stregen.

Det var ellers ikke nogen nem opgave at bryde gæsternes defensiv op. De store gulklædte midterforsvarer tog godt fra, og især Jakob Ankersen fik i flere tilfælde deres fysiske råstyrke at mærke i de hårde dueller.
Sana fik forsøgt sig på et frispark efter 20 minutter, mens Stage med en fræk et-to kombination med svenskeren kom igennem til et fladt indlæg, som Ankersen desværre akkurat ikke fik ordentligt ram på.

I vores ende stod den unge Kasper T. Kristensen endnu en gang, men det var meget få aktioner, han fik lov at levere. Kun når gæsternes amerikanske midtbanekreatør, Sabbi, førte bolden frem blev der optræk til muligheder, men vores tilbagevendte Niklas Backman og kaptajn Kanstrup tog altid godt fra, inden det for alvor blev farligt.

Således gik minutterne frem mod pausefløjtet, men kort inden dommer Anders Poulsen kunne sende spillerne i omklædningen opstod endnu en mulighed til De Hviie. Her endte et frispark lidt tilfældigt hos Martin Spelmann, som med et saksespark sendte bolden lige over mål.
Dermed 0-0 til pause.

Skærmbillede 2018-12-17 Kl . 21.53.05

2. Halvleg
2. Halvleg startede chancemæssigt roligt ud, men indskiftningen af Mustapha Bundu efter 63 minutter gav fornyet liv til vores offensiv. Han fik kampens hidtil største chance ganske kort tid efter. En fin aflevering fra den hårdtarbejdende Amini endte for fødderne af en fri Bundu lige omkring straffesparkspletten. En hård flad afslutning blev sendt afsted, men igen fik Jesper Rask på utrolig vis afværget med en hurtig benparade.

Minutterne der fulgte bar præg af mere energi hos aarhusianerne, der gennem hele kampen havde massiv opbakning fra fansene på tribunen, som gjorde sit for at holde varmen på lægterne med hop og sang.
Vi kom til flere gode afslutninger fra Bundu, Sana og Ankersen, men ind ville bolden ikke. Dermed begyndte det så småt at ligne en pointdeling.

Men tre minutter inde i overtiden fik vi så frispark i venstre side af Hobro-feltet. Backman, der blev kåret til Man of the Match, listede hurtigt ud og hviskede noget i øret på Sana, inden han igen tog plads i feltet sammen med de øvrige AGF'ere, og om det var det der gjorde udslaget skal være usagt.
Men Sana smed bolden ind lige foran Jesper Rask, og der dukkede Pierre Kanstrup op med en lang støvlesnude. 1-0 og så er vi tilbage ved jubelbrølet, der bragede ud over Marselisskoven.

30 sekunder senere blev der fløjtet af, og så var sejren en realitet.

Jubel 171218-003

Kampfakta Superligaen

AGF - Hobro IK 0-0 (1-0)
Tilskuere: 3.495