Hjælp en tidligere AGF’er

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 7. december 2018, kl. 7:29

På søndag samles der på Island ind til den tidligere AGF'er Tómas Ingi Tómasson. Fra Danmark er det også muligt at støtte.

Esbjerg-spilleren stirrede vantro på AGF'eren, da han tog bolden for næsen af ham og scorede. Og da dommeren dømte mål jublede AGF'eren, mens esbjergenseren stormede hen mod dommeren for at protestere som man sjældent havde set nogen protestere på Ceres Park.

Scenen er en kamp mod Esbjerg i efteråret 1999. Her vandt AGF 2-1 efter en meget kontroversiel situation. Islændingen Tómas Ingi Tómasson var nemlig vågen, da en Esbjerg-spiller havde placeret bolden på græsset i den tro, han skulle sparke et frispark. Dommer Knud Erik Fisker mente dog, at bolden havde bevæget sig en omgang, da islændingen snuppede bolden og så talte AGF's mål til 2-1.

Men Esbjerg protesterede og i marts året efter var der så dømt omkamp. Her vandt AGF 1-0 på et mål som skæbnens smukke ironi ville blev scoret af... ingen ringere end Tómas Ingi Tómasson. Så sejren til AGF stod fast.

Fire kampe senere forlod Tómas Ingi Tómasson AGF efter to år i klubben, fire mål og 37 kampe. Og blandt andet på grund af den absurde dobbelt-kamp mod Esbjerg huskes islændingen stadig af mange i Aarhus.

Hjælp til operation
Og nu har Tómas Ingi Tómasson brug for vores hjælp. For efter han fik den sidste del af sin karriere spoleret af skader er Tomas Ingi Tomasson nu havnet i en svær og livstruende situation efter en hofteoperation er gået helt galt og nu truer den 49-årige islænding på livet.

Tómas Ingi Tómasson har således levet i et smertehelvede de senere år og været indlagt på hospitalet mange gange. En stor del af 2018 har han levet uden den ene hofte og han har flere gange været så syg, at han har været døden nær. 

Det fortæller en gruppe af hans gamle holdkammerater, der har holdt kontakt til Tómasson. De fortæller også, at - udover at måtte leve med store smerter - har Tómas Ingi Tómasson ikke har haft nogen indtægt i næsten fire år. Og det er kritisk, da han ikke har midlerne til at få lavet en operation i USA, der er afgørende for, at han kan få chancen for et anstændigt liv igen.

Derfor er fodboldsamfundet på Island nu gået sammen for at hjælpe og har på søndag lavet et stort indsamlings-arrangement.

Nuværende landsholdsspillere laver blandt andet en trænings-camp for børn, og tidligere med- og modspillere spiller en "fortidslandskamp", der transmitteres på Islandsk TV - alt sammen til fordel for Ingi. 

47297211_1965008763593752_2317629756683583488_n

I den forbindelse er nogen af hans tidligere holdkammerater og AGF Old Boys, hvor Tómasson slog sine folder inden han vendte hjem til Island, gået sammen for at hjælpe en gammel ven i nød.

Det foregår på den måde, at Lars Thomsen fra virksomheden Morehouse A/S forestår en indsamling i Danmark, hvor man på Mobilepay nummer 87 481 kan donere et beløb. (Skriv Tomas i meddelelses-feltet). 

Advokat Peter Rønnow tilser, at alt går rigtigt til og, at alle indsamlede donationer går ubeskåret til Tomas Ingi Tómasson.

Indsamlingen løber i frem til søndag, hvor arrangementet på Island finder sted. AGF ønsker Tomas Ingi Tómasson god bedring og alt det bedste.

Skærmbillede 2018-12-06 Kl . 20.54.23 (1)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet