Sverrisson stopper i AGF

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 18. december 2018, kl. 11:13

Efter to et halvt år i AGF forlader Björn Daníel Sverrisson nu Aarhus for at søge nye udfordringer. Også målmand Roman Mysak stopper i AGF.

Han lavede et par ganske vigtige mål i 2017, der fik Ceres Park til at gynge, og var dengang med til at sikre os endnu en sæson i Superligaen. Men i den senere tid har det været småt med spilletid for Björn Daníel Sverrisson.

Derfor er han og AGF nu blevet enige om, at stille islændingen fri med øjeblikkelig virkning. Björn Daníel Sverrisson havde ellers kontrakt til sommeren 2019, men i fælles forståelse er han og sportschef Peter Christiansen blevet enige om at ophæve aftalen.

- Björn har været en loyal soldat for os, og han lavede i sin første sæson i klubben nogle endog meget vigtige mål i nedryknings play-off kampene, som alle nok stadig husker. I de seneste sæsoner har han altid været klar, når der blev kaldt på ham - også, når der skulle løses opgaver på andre positioner end hans foretrukne. Så vi har været glade for tiden med Björn og ønsker ham held og lykke i karrieren, siger Peter Christiansen.

- Jeg vil gerne spille kampe, og det er ingen hemmelighed, at jeg ikke har spillet mange kampe i AGF i den senere tid. Men jeg har nydt min tid i klubben og samværet med mine holdkammerater, og jeg har udført mit arbejdet godt og loyalt. Men jeg er ikke anderledes end andre fodboldspillere, så jeg vil nu ud og finde et sted, hvor jeg kan få mere spilletid, siger Björn Daníel Sverrisson, der sender varme tanker til tilhængerne og klubben på sin vej videre.

- Selv om jeg selvfølgelig gerne ville have spillet mere, har jeg været glad for min tid i AGF. Det er en god klub med gode mennesker på og omkring holdet, og jeg ønsker klubben og dens fans alt det bedste i fremtiden, tilføjer han.

I AGF nåede 28-årige Björn Daníel Sverrisson 45 kampe og fire mål for AGF.

Skærmbillede 2018-12-18 Kl . 10.50.17

Også farvel til målmand
Også målmand Roman Mysak forlader AGF efter et kort ophold, hvor ukraineren fik sin tid i Aarhus ødelagt af en håndskade kort efter han kom til i sommer på en halv-årlig aftale, der altså ikke bliver forlænget.

- Roman var desværre så uheldig at blive skadet allerede efter et par uger i klubben og har derfor stort set hele perioden været under rehabilitering. Men Romans arbejdsiver og disciplin i jagten på at komme tilbage, har været fantastisk at følge. Han har en unik professionel indstilling, der aftvinger respekt hele vejen rundt i klubben, siger sportschef Peter Christiansen om målmanden, der kun nåede at optræde på bænken i årets to sidste Superliga-kampe og som altså nu vender snuden hjem igen.

Det vides endnu ikke hvor Björn Daníel Sverrisson og Roman Mysak fortsætter deres karriere.