Traditionsrigt opgør gav tiltrængt sejr

Af: Jonas Roulund / Foto: Ole Nielsen - 19. december 2019, kl. 11:26

Et venstreben stjal billedet mandag aften, da Vejle Boldklub kom på besøg i Ceres Park.

Det var to hold med hårdt brug for point, der mødtes i Superligaens 18. spillerunde mandag aften.

Vi havde som bekendt tabt fire superligakampe i træk, mens Vejle lå næstsidst i ligaen med et point ned til bundproppen fra Hobro. De havde således kun fået en sejr i deres seneste syv kampe.

Vi kunne dog lune os lidt på de historiske facts. Vejle havde nemlig endnu ikke vundet en eneste kamp på udebane i denne sæson, og gæsterne havde blot vundet to ud af 14 Superligakampe på Ceres Park gennem tiden.

Men det kunne man nu ikke se i mandagens opgør, der udviklede sig til en yderst underholdende affære, hvilket kampens i alt 36 afslutninger er et vidnesbyrd om. Første chance tilfaldt Spelmann, der var tæt på at dirigere et hjørnespark i mål efter syv minutter.

Vejle kom tæt på efter 16 minutter, da en afslutning blev sendt afsted fra feltkanten, men en velspillende Oscar Whalley, der var tilbage i buret efter overstået karantæne, parerede den ud til hjørnespark.

Vejle fortsatte presset, og det udmøntede sig desværre i en scoring efter 19 minutter. Et hjørnespark blev forlænget ved forreste stolpe og så kom Vladis Emmerson på tavlen.

Kampen bølgede herefter lidt frem og tilbage, men da folk så småt var ved at rejse sig for at hente pausepølser i boderne skete det størstedelen af publikum ventede på. Casper Højer lagde den an til sit eminente venstreben, og kanonerede den op i krogen langt udefra. Kæmpe jubel og 1-1 på tavlen lige inden dommer Michael Tykgård fløjtede til pause. 

Skærmbillede 2018-12-03 Kl . 21.54.36

2. halvleg
Højer Nielsen var trods 15 minutters pause stadig brandvarm, da vi kom ud til 2. halvleg. Venstrebacken sneg sig igen frem til nogenlunde samme position, som han afsluttede fra sidst, og så gentog han ellers sit kunststykke. En knaldhård venstreskøjte, et missil mod sagesløse Bajza i Vejle-målet og 2-1 til hjemmeholdet.

Kampen fortsatte med gode momenter og både Spelmann, Amini og Sana var i flere omgange fremme ved afslutningsmuligheder. Vejle kom dog også fremad, og Whalley blev sat på arbejde, når gæsterne sendte indlæg ind mod Gustav Nilsson eller kombinerede sig frem med Schoop som arkitekten.

Efter 70 minutter ramte gæsterne en god periode og afsluttede blandt andet på overliggeren. Vi fik til gengæld flere gode chancer på omstillinger, hvor især Ankersen og indskiftede Toutouh var aktive.

Og det var netop Toutouh der fik en kæmpechance for at lukke kampen med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid, da en godt spillende Amini rundede tre Vejle-forsvarer og sendte vores nyindkøb i dybden. Afslutningen gik dog lige forbi mål.

Skærmbillede 2018-12-03 Kl . 21.54.01

Spænding var der nok af denne mandag aften, og vores unge målmand Kasper T. Kristensen skulle også i aktion med få minutter igen, da Whalley måtte lade sig udskifte med en skade. Vores 19-årige reservekeeper blev dog ikke sat på prøve, og så kunne vi gå tiden ud med en fantastisk 2-1-sejr til følge.

Tre dejlige point til kontoen og nu seks point ned til Hobro på ligaens sidsteplads. Nu kan vi igen begynde at kigge opad i tabellen, hvor der er fire point op til AaB på sjettepladsen.

Næste kamp er mandag den 10. december, hvor vi besøger FC Nordsjælland. 

Kampfakta - Superligaen

AGF - Vejle BK 2-1 (1-1)
0-1: Vladis Emmerson
1-1: Casper Højer Nielsen
2-1: Casper Højer Nielsen

Tilskuere: 4.420

Advarsler:
AGF: Martin Spelmann, Casper Højer Nielsen
Vejle BK: Adam Jakobsen, Allan Sousa

MOTM: Casper Højer Nielsen


AGF:
Oscar Whalley (89: Kasper. T. Kristensen) - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen -Adama Guira, Mustafa Amini, Tobias Sana (74: Youssef Toutouh), Jakob Ankersen Martin Spelmann - Jens Stage

Vejle BK:
Pavol Bajza - Tobias Mølgaard, Vladis Emmerson, Mads Greve, Viljormur Davidsen - Vladen Yurchenko (72: Gustav Nilsson), Yiber Ramadani (64: Melker Hallberg), Jacob Schoop - Allan Sousa, Adam Jakobsen, Arbnor Mucolli (Wang Zhenao)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet