AGF i top med ny DBU talent-satsning

Af: SHC / FS - 1. marts 2018, kl. 16:25

Med fem nye talentcentre i Østjylland sætter AGF nu - i samarbejde med DBU - fokus på de helt unge fodboldtalenter.

Det handler om få en rigtig god kvalitetstræning fremfor at sidde i en bil og køre til og fra træning. Så kort kan filosofien bag en række nye danske talentcentre lyde.

I det nye projekt; "TOP-center" ønsker DBU - i samarbejde med AGF og en række andre klubber - nu at styrke spillerudviklingen af de helt unge årgange i U10-U12. Det skal ske ved at sikre, at unge fodboldspillere får flere og bedre fodboldtimer i benene samtidig med, at de fastholdes i deres lokale nærområde.

AGF er en af partnerklubberne i projektet og er med fem TOP-centre den klub i Danmark, der har flest af de nye talentkraftcentre under sig. Forleden åbnede det femte center i Skanderborg.

- Vi skaber et talentcenter, hvor vi samler de bedste spillere fra de partnerklubber, vi har i området omkring Skanderborg i årgangene U10-U12. Og i og med at vi har fem TOP-centre betyder det, at vi har muligheden for at arbejde med rigtig mange unge drenge i Østjylland. Ét er, at vi selvfølgelig kommer til at arbejde rigtig meget med de spillere, som er inde på centrene, men forhåbentlig sender det også en masse ringe ud i de lokale klubber, så vi på den måde også får højnet niveauet endnu mere, fortæller René Frost, der er chef for Klubsamarbejdet i AGF.

DBU har opstillet en række kriterier for de nye centre, hvor AGF altså er med i fem. Det drejer sig blandt andet om, at der maksimalt må være 45 minutters kørsel fra barnets bopæl til TOP-centret. At centret garanterer, at barnet kan fortsætte i sin normale klub, samt at barnet er sikret minimum en træningsperiode på 12 måneder i TOP-centret.

- Ved at udnytte allerede eksisterende gode træningsmiljøer i de større klubber kan vi styrke både en rigtig god spillerudvikling for den enkelte, samt optimere og løfte de træningsmiljøer, som det enkelte barn er en del af til gavn for mange flere. Vi ser det som en klar fordel for alle parter, tilføjer René Frost.