Sana-perle sikrer tre point i forårspremieren

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 12. februar 2018, kl. 21:36

En helstøbt holdindsats og en perle fra Tobias Sanas fod var hovedingredienserne, da AGF mandag aften vandt 1-0 over Hobro i forårets første kamp.

Statistikken talte ikke til AGF's fordel inden aftenens kamp mod Hobro. Ikke siden 1999 var det blevet til en sejr i forårspremieren i Superligaen. Og ikke siden 1994 var det lykkedes at vinde på udebane i forårets første kamp. Men det blev der vendt op og ned på mod Hobro. Og ikke mindst måden, sejren kom i hus på, var værd at hæfte sig ved. Et koncentreret, hårdtarbejdende og viljestærkt AGF-hold holdt Hobro fra fadet - og samtidig viste spillerne den offensive kvalitet - personificeret ved Sanas fremragende matchvindermål - der skulle til for at hente sejren.

De første 45 minutter bar i høj grad præg af, at det var en forårspremiere. De to hold så hinanden an, og duelspillet var i højsædet. Det lagde vejr- baneforhold også op til, for det polerede spil havde svære betingelser. Som halvlegen skred frem, fik AGF-spillerne dog bedre greb om spillet. Flere pasninger i træk blev sat sammen - og det gav åbninger i Hobros defensiv. Udover en god afslutning fra Mustapha Bundu efter 11 minutter udmøntede de offensive anstrengelser sig ikke til de helt åbne chancer. Der skulle i stedet en dødbold til at skabe halvlegens største mulighed. Generelt fik både Tobias Sana og debutanten Casper Højer Nielsen sendt nogle knivskarpe hjørnespark afsted, og på en af disse havnede en nedfaldsbold pludselig hos en helt fri Pierre Kanstrup. Han afsluttede resolut, men skuddet, der havde retning mod mål, blev rettet af og gik over.

Hjemmeholdet var også i et par situationer nærgående på deres dødbolde, men AGF-forsvaret formåede at afværge Hobros tilnærmelser.

Kort før pausefløjtet troede mange af de over 500 medrejsende AGF-fans, at føringsmålet en realitet. Et frispark på kanten af feltet tog Tobias Sana sig af, men desværre havende hans kompetente forsøg lige akkurat på den forkerte side af stolpen.

I anden halvleg var kampbilledet meget lig de første 45 minutter. Stadigvæk masser af duelspil og vilje i nærkampene - og AGF med det mest polerede fodboldspil. AGF-defensiven stod generelt stærkt, og kun i en enkelt situation brændte det lidt på foran Aleksandar Jovanovic' mål. Efter en lille time slap Quincy Antipas fri helt nede ved baglinien med få meter til mål. Hans forsøg på en tværaflevering blev dog afværget.

I den anden ende af banen var Mustapha Bundu og Tobias en konstant kilde til uro og holdt hele tiden Hobro-bagkæden beskæftiget. Efter 65 minutter gav det hårde arbejde pote. Efter ihærdigt forarbejde af Martin Spelmann havnede bolden hos Tobias Sana i vestre side. Han tog et par træk ind i banen, og med et fantastisk spark curlede han bolden over i det lange hjørne.

Fem minutter senere var angrebsmakkeren Mustapha Bundu tæt på at udbygge føringen. Han blev spillet helt fri af Casper Højer Nielsen, men en fodparade af Jesper Rask forhindrede en ny AGF-scoring.

Casper Højer Nielsen fik undervejs i kampen sendt flere giftige frispark afsted - og efter 75 minutter havde han bud efter Hobros mål, men forsøget gik lige over.

I slutfasen satsede hjemmeholdet for at fremtvinge en udligning. AGF-mandskabet - anført af et stærkt spillende midterforsvar med Pierre Kanstrup og Niklas Backman - bevarede dog roen og fik i de fleste situationer spillet sig klogt ud af presset. Det blev derfor aldrig for alvor farligt foran Jovanovic' mål. Og efter tre minutters overtid kunne spillerne sammen med de mange medrejsende AGF-fans strække armene i vejret og juble over tre point i forårspremieren. En kamp, der ikke kun gav tre dejlige point, men også flere gode løfter både offensivt og defensivt. Nu gælder det om at følge op på den gode præstation, når SønderjyskE på mandag gæster Ceres Park.

Kampfakta - Alka Superliga:
Hobro IK - AGF 0-1
0-1: Tobias Sana (65')

Advarsler:
Hobro: Yaw Amankwah
AGF: Adama Guira, Casper Højer Nielsen

Hobro IK:
Jesper Rask - Frans Dhia Putros, Yaw Amankwah (81: Jacob Tjørnelund), Rasmus Minor Petersen, Björn Kopplin - Martin Mikkelsen, Vito Hammershøj-Mistrati, Jonas Brix-Damborg, Danny Olsen (67: Edgar Babayan) - Quincy Antipas (61: Wilfried Domoraud), Pål Alexander Kirkevold

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen - Martin Spelmann, Adama Guira (72: Mustafa Amini), Daniel A. Pedersen, Jakob Ankersen - Tobias Sana, Mustapha Bundu (86: Martin Pušić)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet