Stærkt AGF-kollektiv sendte kinesere i knæ

Af: BJ - 3. februar 2018, kl. 8:36

AGF vandt fredag aften 2-0 over kinesiske Beijing Guoan FC i den anden kamp til The Atlantic Cup. Martin Pušić kronede sin uofficielle debut i den hvide trøje med en scoring, og den anden træffer tegnede Mustapha Bundu sig for i en kamp, hvor alle de unge også fik vist sig godt frem.

Netop 'Young Guns' udgjorde det meste af startopstillingen mod et kinesisk mandskab, der talte velkendte fodboldnavne som Jonathan Soriano, Cédric Bakambu og Renato Augusto. Hele seks U19-spillere - Benjamin Hvidt, Sebastian Hausner, Daniel Thøgersen, Mads Mikkel Mikkelsen, Magnus Kaastrup og Kasper Lunding - havde David Nielsen således valgt fra start. Sammen med Mikkel Rask, Mustafa Amini, Nimo Gribenco og André Riel spillede de lige knap en time, og det slap de særdeles godt fra.  

Det unge AGF-mandskab åbnede måske ikke overraskende kampen lidt afventende, men godt organiseret, og de tillod ikke kineserne at komme frem til oplagte chancer. Som minutterne gik, var det tydeligt, at de hvidblusede spillere fandt sig bedre og bedre til rette, og det gav sig også udslag i flere gode forsøg mod det kinesiske mål. I alt otte afslutninger blev det til i de første 45 minutter - og heraf var flere af dem meget nærgående. Mikkel Rask var et par gange tæt på at komme på måltavlen efter hjørnespark, André Riel havde to afslutninger fra kanten af feltet, men i begge situationer strøg skuddene lige forbi mål. Også Magnus Kaastrup kom til to gode skudchancer, men også han måtte se afslutningerne havne lige akkurat på den forkerte side af stolpen.

Chancer skortede det med andre ord ikke på i de første 45 minutter, og det var også opløftende at se, at der i perioder blev vist kvikt, fremadrettet kombinationsspil. Defensivt så det også fornuftigt ud. Anført af en konstant dirigerende Aleksandar Jovanovic i målet blev kineserne holdt nede på to muligheder. Tættest på var de fem minutter før pausen, men et forsøg ved bagerste stolpe havnede forbi mål.

Anden halvleg blev også åbnet med en kinesisk hovedstødsmulighed, men herefter var det igen André Riel, der var på færde. Endda i to omgange. Først førte godt forarbejde af Magnus Kaastrup til en god skudmulighed til Riel i fri position, men angriberen overplacerede sin afslutning. Og kort blev han spillet helt fri takket være en fin stikning fra Kasper Lunding. Han tog et træk forbi kinesernes keeper, men i afslutningsøjeblikket tog bolden et skævt opspring og i stedet for at havne i et tomt mål, gik skuddet langt over.

Kort efter var det kinesernes tur til at misbruge en stor mulighed. Aleksandar Jovanovic diskede op med en flot redning, og i anden omgang lykkedes det lige akkurat Mikkel Rask at cleare bolden til hjørne.

En kinesisk scoring på det tidspukt havde været stik mod spil og chancer, og i det hele taget kunne de unge AGF'ere godt ranke ryggen på vej ud af banen efter en time, da David Nielsen valgte at sende 10 nye spillere i aktion - heriblandt Martin Pušić, der kom ind til sin uofficielle debut. Og han skulle ikke bruge mange minutter på banen, før han fandt vej til netmaskerne. Efter godt opspil afsluttede Jakob Ankersen fra kanten af feltet. Skuddet blev halvklaret, og riposten sendte Pušić køligt i mål.

Kort efter havde Martin Spelmann en stor chance til også at komme på måltavlen. Han fik en friløber, men hans forsøg på at lobbe bolde over kinesernes keeper mislykkedes.

I stedet slog Mustapha Bundu med godt fem minutter igen sejren fast. Og igen førte godt opspil i venstre side til målet. Pušić blev spillet fri, og han afleverede skråt bagud til Bundu, der sikkert gjorde det til 2-0.

Slutfacit blev dermed en 2-0-sejr takket være en stærk kollektiv indsats, hvor de unge slog stilen an i den første time, og et mere rutineret hold gjorde arbejdet færdigt i den sidste halve time. Alt i alt mange opløftende momenter, og nu venter en finalekamp i starten af næste uge. Tidspunktet er endnu ikke lagt fast. 

Kampfakta The Atlantic Cup:
Beijing Sinobo Guoan F.C. - AGF 0-2 (0-0)
0-1: Martin Pušić (75')
0-2: Mustapha Bundu (84')

Beijing Sinobo Guoan F.C.:
Hou Sen - Jiang Tao (45: Jin Taiyan), Jin Pengxiang, Yu Yang, Li Lei (Ning Weichen) - Hu Yanqiang (45: Zhang Yu), Renato Augusto (71: Zhu Chaoqing), Lu Peng (45: Chi Zhongguo), Wei Shihao (45: Zhang Xizhe) -Jonathan Soriano (85: Li Siqi), Cédric Bakambu

AGF:
Aleksandar Jovanovic (87: Kasper T. Kristensen) - Mads Mikkelsen (57: Dino Mikanovic), Mikkel Rask (57: Pierre Kanstrup), Sebastian Hausner (57: Niklas Backman) , Daniel Thøgersen (57: Björn Daniel Sverrisson) - Kasper Lunding (57: Martin Spelmann), Benjamin Hvidt (57: Adama Guira), Mustafa Amini (57: Daniel A. Pedersen), Magnus Kaastrup (57: Jakob Ankersen) - Nimo Gribenco (57: Mustapha Bundu), André Riel (57: Martin Pušić)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet