Fin premieresejr i The Atlantic Cup

Af: SHC - 29. januar 2018, kl. 20:44

I en strid atlanterhavsvind blev det til en fin 2-1 sejr over det kroatiske mesterhold i premieren på The Atlantic Cup.

I det vindblæste landskab mellem Faro og Loulé skulle AGF mandag sidst på eftermiddagen ud i opstartens fjerde træningskamp, der også var premierekampen i træningsturneringen The Atlantic Cup.

Kampen stod på det imponerende Estádio Algarve, der troner over et stykke tørt land tæt på Algarvekysten. Mandag eftermiddag var Estadio Algarve dog mere velegnet til en dyst på drager end til fodbold. For det åbne stadion gav ikke meget læ til en kraftig atlanterhavsvind, der havde huseret hele dagen og som satte sit præg på kampen. Til trods for, at AGF var oppe mod sidste års vindere af The Atlantic Cup, HNK Rijeka, der vandt over os i turneringen i 2017 og senere samme år gik hen og blev kroatisk double-vinder, så var det de hviie, der kom til kampens første åbne mulighed, da en velspillende Jakob Ankersen i kampens indledning flot erobrede bolden i venstre side og fandt Tobias Sana i kroaternes felt. Men hans afslutning manglede kraft.

Det gjorde som altid hårdtarbejdende Martin Spelmanns forsøg lidt senere ikke, da han - efter et godt raid - fik afsluttet flot, men desværre for os lige over kroaternes mål. Det var tydeligt i kampens begyndelse, at det kroatiske hold besidder mange gode boldspillere og HNK havde da også bolden mest, men det førte ikke rigtig til farlige muligheder og når de først kom op i AGF's felt fik Kanstrup eller Backman afværget godt.

Men som pausen nærmede sig blev kroaterne lidt mere nærgående med flere chancer i vores felt, mens vi lurede på omstillinger og arbejdede hårdt defensivt. Men ligesom begge hold havde indstillet sig på 0-0 ved pausen blev Spelmann nedlagt i det kroatiske felt. Straffespark som Tobias Sana eksekverede sikkert til en ikke helt ufortjent GF-føring på 1-0.

Skærmbillede 2018-01-29 Kl . 19.10.10Efter pausen kom HNK ud - jagtende en udligning, mens vi jagtede efter dem. Og det gjorde vi så godt, at en omstilling kort inde i halvlegen resulterede i et hårdt fladt indlæg fra Tobias Sana som Daniel A. Pedersen kom først på og dermed kunne udbygge føringen til 2-0.

En føring, der holdt til 73' minut, hvor HNK fik udbytte af større pres. Et fladt indlæg snød forsvaret og Jovanovic ved forreste stolpe og reduceringen var en realitet - ikke en ufortjent scoring efter længere tids kroatisk dominans. Målet rystede dog ikke de hvide, der kæmpede godt videre. Og efterhånden som atlanterhavsvinden lagde sig, løjede presset også af fra HNK og AGF'erne kunne spille en flot sejr hjem, der kom i hus på lige dele kløgt og fight. 
En god start på The Atlantic Cup. Fredag venter så træningslejren anden testkamp, når AGF kl. 21 dansk tid møder kinesiske Beijing Sinobo Guoan FC. 

Kampfakta


AGF - HNK Rijeka. 
Første kamp i The Atlantic Cup. Mandag den 29. januar 2018 kl. 17. Estádio Algarve


1-0: Tobias Sana (44' Straffe)

2-0: Daniel A. Pedersen (55')

2-1 Milan Rotovsi (72')

AGF:
 Aleksandar Jovanovic, Pierre Kanstrup, Dino Mikanovic (Mads Mikkelsen 80'), Nicklas Backman, Daniel Thøgersen (Sebastian Hausner 40') Adama Guira (Björn Sverrisson 45') Martin Spelmann, Daniel A. Pedersen, Jakob Ankersen, Tobias Sana, Mustapha Bundu. 

Bænk:
Kasper T. Kristensen, 
Morten Duncan Rasmussen, 
Mikkel Rask, 
Magnus Kaastrup, 
Kasper Lunding, 
André Riel

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet