Fokus på talentudvikling i AGF Esport

Af: SHC - 10. januar 2018, kl. 8:25

AGF Esport. Det er navnet på en ny dansk esports-organisation skabt i samarbejde mellem AGF, Esport Service og softwarevirksomheden Systematic. AGF Esport får hovedkvarter hos AGF i Ceres Park & Arena og vil med talentcentrer rundt om i landet fokusere på talentudvikling - i første omgang indenfor Counter-Strike og FIFA.

Et nyt esport-projekt har i dag set dagens lys i Aarhus i skikkelse af AGF Esport. Bag den nye organisation står AGF, Esport Service, der arbejder med undervisning og træning, samt den århusianske softwarevirksomhed, Systematic. De tre har i fællesskab stiftet AGF Esport ApS, der skal drive den nye organisation, som i dag blev præsenteret på et pressemøde hos Systematic i Aarhus.

AGF Esport kommer til at fokusere skarpt på udviklingen af talenter fra en helt ung alder. AGF Esport har således en række kraftcentrer i form af aftaler med efterskoler rundt om i landet - herunder Rydhave Slot Efterskole, der regnes for landets bedste esport-efterskole.

- Skulle AGF involvere os i esport, var det væsentligt for os, at det var et anderledes og nytænkende projekt. Det har vi nu fundet, og sammen med Systematic og Esport Service glæder vi os til at opbygge noget nyt og unikt i Danmark, siger direktør i AGF, Jacob Nielsen, som ser frem til samarbejdet med Systematic og Esport Service.

- Takket være opbakningen fra Systematic og samarbejdet med Esport Service er det her ikke nogen stor satsning fra AGF's side - hverken økonomisk eller organisatorisk. Så vi er rigtig glade for, at begge parter er med, og som fodboldklub har vi meget at bidrage med - vi kan for eksempel lære talenterne om vigtigheden af bevægelse, motion, ernæring og alt det, der skaber et helt menneske og samtidig en dygtige elitesportsudøver, tilføjer Jacob Nielsen.

Hjemmebane i Ceres Park & Arena
AGF Esport får til huse på Ceres Park & Arena, hvor der bliver trænings- og opholdsfaciliteter for spillere. Talenterne får dermed et fysisk tilhørsforhold med adgang til træning og kost, samt ikke mindst en platform og en mulighed for at være en del af et af landets største sportsbrands i skikkelse af AGF.

- Det er en helt ny mulighed, der her åbner sig for de bedste esports-talenter i Danmark. Vi kan kun udvikle talenter til en vis grænse. Nu får de muligheden for at tage skridtet videre i et professionelt, sundt og godt miljø. Så vi glæder os over samarbejdet og ser frem til at levere forhåbentlig mange talenter i de kommende år til AGF Esport, siger Kaare Heide-Ottosen, der er forstander på Rydhave Slot Efterskole.

Håndboldprofil i bestyrelsen
AGF Esports første hovedsponsor bliver Systematic, der er en international softwarevirksomhed med hovedsæde i Aarhus. Systematic har også plads i bestyrelsen for AGF Esport - her vil de blive repræsenteret af håndboldtræner Peter Bredsdorff Larsen, der til daglig er cheftræner for Bjerringbro-Silkeborg.

- Esport passer rigtig godt til vores brand og til vores branche. Men vi er også i høj grad med i projektet, fordi vi også gerne vil bidrage til udvikling og vækst i Aarhus, og ikke mindst til at lokale talenter kan få lov til at vokse og udvikle sig her i byen, siger Michael Holm, der er CEO i Systematic.

AGF Esports tredje partner er Esport Service, der arbejder med undervisning og træning, samt med events og online ligaer. Esport Service skal til daglig drive AGF Esport ud fra hovedkvarteret i Ceres Park & Arena.

- Vi vil finde de bedste unge danske spillere og så udvikle dem i de fantastiske rammer AGF Esport får til sin rådighed, og dermed skabe spillere, der så kan komme videre til den internationale verdenstop, siger den kommende sportschef i AGF Esport, Michael Rüsz fra Esport Service.

Se mere til AGF Esport her >>

AGF TV: Se interview med Jacob Nielsen og Peter Bredsdorff Larsen.

Systematic -bund -logo

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet