Backman glæder sig til svensk test

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 28. juni 2018, kl. 13:13

I weekenden går turen til Stockholm til opstartens anden testkamp. Her venter Djurgårdens IF i en kamp som Niklas Backman ser særligt frem til.

På lørdag gælder det opstartens anden testkamp, når turen går til Stockholm, hvor vi møder Djurgårdens IF i en jubilæumskamp for værternes gamle stadion, Stockholms Stadion. 

Siden Djurgårdens IF for fem år siden flyttede til deres nye stadion; Tele2 Arena har klubbet hver sommer spillet en traditionsrig jubilæumskamp på deres gamle stadion -  i år bliver det altså mod AGF på lørdag den 30. juni kl. 14.

For AGF's svenske forsvarsspiller Niklas Backman bliver kampen på lørdag et gensyn med det Stockholm, hvor han spillede for storklubben AIK Stockholm fra 2010 til 2013 og her var involveret i flere lokalderbys mod Djurgårdens IF. 

- Kampen på lørdag er den testkamp her i opstarten, jeg ser mest frem til. Djurgårdens IF er AIK's største rival og som tidligere AIK'er vil man altid gerne vinde over Djurgården. Så det bliver ekstra sjovt på lørdag og jeg glæder mig til kampen. Det vigtigste er selvfølgelig vores forberedelser frem mod starten på Superligaen, men det kunne også være så fint, hvis vi kunne tage en sejr, siger Niklas Backman, der - trods sin fortid i den svenske hovedstad - faktisk aldrig har spillet på det stadion, hvor kampen på lørdag finder sted. 

- Når vi i AIK mødte Djurgården, så spillede vi altid af sikkerhedsmæssige grunde på AIK's stadion - også selv om Djurgården havde hjemmebane. Så blev kampene flyttet til vores bane af hensyn til sikkerheden og de mange supportere, der kom til kampene - og det var også nogen vilde kampe med stor intensitet på og udenfor banen. Så jeg frem til at opleve Stockholms Stadion som spiller. Jeg har været der som tilskuer og det er et flot og klassisk stadion med en speciel arkitektur, fortæller Niklas Backman. Godt med ny modstand
Testkampen er AGF's anden i opstarten siden sidste uges test mod FC Midtjylland. Nu gælder det så en test mod et hold fra en anden liga. 


- Det bliver spændende, at se, hvordan vi står mod et svensk hold. Deres liga er inde i en god udvikling, hvor mange profiler i de senere år er kommet hjem for at spille - senest Erik Johansson fra FCK til Djurgården og han er jo måske med på lørdag. Men jeg tror Djurgården er nogenlunde det samme sted i deres optakt som os. De spillede sidste kamp inden deres sommerpause en uge før vi gjorde, så vi er nok nogenlunde lige lagt i forberedelserne til vores respektive sæsoner, siger Niklas Backman, der altså for en stund på lørdag igen står overfor rivalerne fra hans gamle by. 

Er du i Stockholm i weekenden og har lyst til at se kampen, kan billetter erhverves her.

Kampen livestreames på DIFTV.se og begynder altså lørdag kl. 14.

Skærmbillede 2018-06-27 Kl . 22.14.17

(Det er her på Stockholms Stadion - Djurgårdens IF tidligere hjemmebane - at AGF på lørdag spiller testkamp)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet