U17 klar til guldkamp efter storsejr

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 11. juni 2018, kl. 18:59

Med en 5-2-sejr over HB Køge i seneste spillerunde kan AGF's U17-hold stadigvæk selv afgøre, om guldmedaljerne for andet år i træk skal til Aarhus. Onsdag møder holder FC København i Telia Parken i en direkte duel om førstepladsen.

Kravet til AGF-drengene var en sejr over HB Køge, hvis guldmedaljerne stadigvæk skulle være indenfor rækkevidde, og den opgave løste de på overbevisende vis. Ikke mindst takket være en god anden halvleg, hvor de satte sig tungt på kampen og udbyggede den 1-0-føring, som Marcus Ginnerup havde sørget for i de første 40 minutter. Hjemmeholdet reducerede ved stillingen 0-3, men tvivl om kampens udfald kom der aldrig, og det blev både 1-4 og 1-5, inden HB Køge i slutfasen fik lov til at pynte på resultatet.

Alle fire AGF-scoringer efter pausen blev ganske bemærkelsesværdigt sat ind af Anders Fæster, der nu står noteret for 15 mål i sæsonen. 

Cheftræner Fatah Abdirahman var godt tilfreds med præstationen - ikke mindst med dét, hans spillere leverede efter pausen.

- Det var en must win-kamp, hvis vi skulle have en finale mod FC København. Vi starter lidt rustent. Det var første kamp i år, vi spillede på græs, og banen var ikke til at skulle spille poleret fodbold på. Men jo længere kampen skred frem, desto bedre og bedre blev vi. I pausen var jeg lidt efter spillerne i forhold til vores duelspil og løbevillighed, og i anden halvleg synes jeg, at vi kom ud med et bedre udtryk og nærmest smadrede dem. Vi lavede nogle flotte mål, og Anders Fæster er virkelig i hopla i øjeblikket. De spillere, der kom ind fra bænken, gik også ind og viste, at de ville byde sig til i en startopstilling, så de har ikke gjort det lettere at sætte holdet til på onsdag. Tværtimod - der er mange, der byder sig til, og det er positivt, fortæller Fatah Abdirahman.

Med sejren over HB Køge har U17 nu 53 point, mens FC København topper ligaen med 54 point. De to hold tørner  på onsdag sammen i næstsidste runde i en lille guldfinale, der er henlagt til Telia Parken med kampstart kl. 13.00. 

- Vi skal jo vinde for selv at kunne afgøre det, og det har vi i sinde at gøre alt for. Der er nok ikke mange af spillerne, der får lov at spille i Parken igen, så det bliver en stor oplevelse for dem, og det gælder om at nyde det, siger Fatah Abdirahman, der har stort set alle spillere til rådighed. Kun Mads Bager er tvivlsom.

Der er gratis adgang til kampen på onsdag. Portene åbner kl. 12.00, og du behøver ikke billet. Bemærk, at der kun er åbent på Imerco (A)-tribunen, indgang A9/A10.

Kampfakta - U17 Ligaen
HB Køge - AGF 2-5 (0-1)
0-1: Marcus Ginnerup (31')
0-2: Anders Fæster (45')
0-3: Anders Fæster (58')
1-3: Kristoffer Bay Lohse (67')
1-4: Anders Fæster (71')
1-5: Anders Fæster (79')
2-5: Ismail Hariri (80+3)

AGF:
Johannes Frahm - Oscar Fuglsang, Mikkel Møller Lassen (60: Albert Grønbæk Erlykke), Emil Agerbæk, Frederik Jørgensen - Gustav Mogensen (60: Oliver Lund), Jacob Reus, Jon Jokull Hjaltason, Marcus Ginnerup - Magnus Kirchheiner (52: William Førby), Anders Fæster

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet