Flot comeback sikrede sejr i første playoff-kamp

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 6. maj 2018, kl. 14:42

AGF fik vendt 1-2 til 3-2 i den første playoff-kamp mod OB og skabte dermed et godt udgangspunkt for returopgøret om en uge.

Det var ikke en helt almindelig kamp, der blev spillet i Ceres Park søndag formiddag. Udover at det var den første playoff-dyst mod OB, så dannede den også en behørig afsked med Steffen Rasmussen, der efter 20 år i AGF og 419 førsteholdskampe har valgt at lægge handskerne på hylden efter denne sæson. Det kunne derfor være hans sidste hjemmekamp i dag, men med en 3-2-sejr over OB er der dog gode muligheder for at forlænge sæsonen. Og bedre hyldest af klubikonet kunne man ikke have ønsket sig: flot sommervejr, godt 10.000 på lægterne, en imponerende tifo og sidst men ikke mindst en sejr.

At det blev til tre point var der ellers ikke meget, der tydede på efter de første 45 minutter. OB startede bedst, og efter blot to minutter tog fynboerne føringen. Et indlæg fra højre side havnede hos Troels Kløve, der udplacerede Aleksandar Jovanovic. 

Efter denne chokstart skulle AGF-spillerne lige sunde sig i varmen, men stille og roligt fik de lidt bedre greb om spillet. Efter tyve minutter gav det bonus. Et godt opspil i højre side havnede hos Daniel A. Pedersen, der sendte bolden skråt bagud til Tobias Sane, som uden betænkningstid trykkede til læderet og udplacerede Sten Grytebust.

Et godt spillende OB-hold lod sig dog ikke slå ud trods udligningen. Efter 36 minutter måtte Aleksandar Jovanovic vise klassen, da han fra nært hold med en fantomredning forhindrede Nicklas Helenius i at komme på  måltavlen.

Få minutter senere var den serbiske keeper dog prisgivet, da Troels Kløve på fornem vis behandlede en ballonbold i feltet og med ydersiden sørgede for en ny OB-føring. En ærgerlig afslutning på første halvleg.

Ligeså ærgerlig afslutningen var, ligeså opløftende var starten på anden halvleg. Et beslutsomt AGF-mandskab lagde stærkt ud, og efter godt ti minutter var 1-2 vendt til 3-2. Først afsluttede Kasper Junker resolut på en tværaflevering i feltet og gjorde det til 2-2. Junker måtte kort efter lade sig udskifte i stedet for Martin Pusic, og han havde kun været ganske kort tid på banen, da han rettede et skud fra Jakob Ankersen af og gjorde det til 3-2.

Fynboerne forsøgte herefter at presse på for at fremtvinge en udligning, og i flere situationer brændte det også på foran Jovanovic, der også i en enkelt situation måtte diske op med en glimrende redning. AGF-defensiven krigede  det bedste, den havde lært, og det lykkedes at køre 3-2-sejren hjem. Ja, med lidt tur i den kunne Niklas Backman på et hovedstødsforsøg efter hjørne have udbygget føringen, men det blev ved de 3-2. Et fornuftigt udgangspunkt for fortsættelsen - returopgøret i EWII Park på søndag kl. 18.00 - og samtidig en flot afsked med Steffen Rasmussen. Ja, på den måde gik det op i en højere enhed i dag. Men lad os håbe, at Steffen Rasmussen, holdkammeraterne og hele Aarhus får endnu en hjemmekamp at se frem til. På søndag kl. 20.00 er vi meget klogere...

Kampfakta - Alka Superliga
AGF - OB 3-2 (1-2)
0-1: Troels Kløve (2')
1-1: Tobias Sana (20')
1-2: Troels Kløve (42')
2-2: Kasper Junker (53')
3-2: Martin Pusic (57')

Tilskuere: 9.770

Advarsler: 
AGF: Daniel A. Pedersen, Dino Mikanovic
OB: Troels Kløve

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Martin Spelmann (46: Dino Mikanovic), Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen - Jens Stage, Daniel A. Pedersen, Mustafa Amini, Jakob Ankersen - Tobias Sana (78: Mustapha Bundu), Kasper Junker (56: Martin Pusic)

OB:
Sten Grytebust - Ryam Johnson, Kenneth Emil Petersen, Marco Lund, Jacob Barrett Laursen - Casper Nielsen (76: André Rømer), Jeppe Tverskov, Jens Jacob Thomasen (63: Mathias Greve), Troels Kløve - Anders K.Jacobsen (74: Joan Simun Edmundsson), Nicklas Helenius

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet