Ny 3-2-sejr over OB - og første Europa-hurdle klaret

Af: BJ - 13. maj 2018, kl. 20:42

Der var spænding til det allersidste, men i kraft af en heroisk holdindsats og 2000 fans i ryggen tog AGF søndag det første skridt mod en plads i Europa efter sommerferien takket være en ny 3-2-sejr over OB.

Det var et skades- og karantæneramt AGF-mandskab, der skulle forsvare 3-2-resultatet fra den første playoff-kamp. Både Tobias Sana, Mustafa Amini, Kasper Junker og Dino Mikanovic var ukampdygtige, og under opvarmningen måtte Daniel A. Pedersen også melde forfald, hvilket gav en startplads til Adama Guira.

Ændringerne - kombineret med resultatet fra den første kamp - betød, at det var et kompakt spillende og lidt afventende AGF-hold, der gik til opgaven godt bakket op af de 2000 AGF-fans, der havde taget turen fra Aarhus. Dog ikke mere afventende end at Jakob Ankersen efter seks minutter tog en god tur op ad højresiden i en omstilling og tilkæmpede sig et hjørnespark. Netop et hjørnespark blev udslagsgivende, da AGF senest var på besøg i EWII Park, og minsandten om Jens Stage ikke endnu engang var på pletten. Ved bagerste stolpe headede han Casper Højers præcise indlæg i mål.

En drømmestart for David Nielsens tropper, og nu skulle OB for alvor frem på banen. Det kom de også, hvilket mest kom til udtryk i en klar overvægt i boldbesiddelsen. For det meste fik en koncentreret defensiv dog afværget de fynske tilnærmelser, men i et par enkelte situationer brændte det på foran Aleksandar Jovanovic' mål. Midtvejs i halvlegen blev Casper Nielsen spillet fri i højre side, men han afsluttede over mål. Ti minutter senere var der igen fare færde i højre side, men denne gang diskede Jovanovic op med en fin fodparade på Anders K. Jakobsens afslutning.

Sidste OB-mulighed inden pausen blev sendt afsted af Jens Jacob Thomasen fra kanten af feltet, og denne gang måtte Jovanovic have overliggeren til hjælp på midtbanespillerens dommedagshug. 1-0-føringen til de hårdt kæmpende AGF'ere holdt således halvlegen ud.

Fra starten af anden halvleg var kampbilledet det samme. OB var mest på bolden og sled for at komme tilbage, mens AGF'erne mest af alt koncentrerede sig om at forsvare den føring, de havde. Enkelte besøg foran OB's felt blev det dog også til, og på en af disse udbyggede Bror Blume på fornem vis føringen. Han brugte Martin Pusic som bande, og fra kanten af feltet udplacerede han Sten Grytebust med en afslutning helt ude ved den ene opstander.

2-0-føringen varede dog kort, for få minutter senere kom Niklas Backman lidt uheldigt til at ramme bolden med hånden inde i feltet. Jørgen Daugbjerg Burchardt takserede det til et straffespark, som Nicklas Helenius udnyttede. Jovanovic havde fingerspidserne på afslutningen, men han kunne ikke holde bolden.

Reduceringen gav OB blod på tanden, og AGF-defensiven blev nu for alvor presset i bund. I perioder mindede det om powerplay, men de helt åbenlyse chancer udover et par langskudsforsøg kom der ikke ud af anstrengelserne.

OB's offensive satsning gav flere omstillingsmuligheder, og med fem minutter igen kunne Martin Pusic have lukket kampen. Mustapha Bundu brød igennem i venstre side og spillede bolden på tværs til en helt fri Pusic, der bare skulle sætte indersiden på, men desværre ramte han ikke bolden.

I stedet for 1-3 kom der for alvor spænding i kampen i de døende sekunder af den ordinære spilletid. En aflevering ned bag bagkæden var Anders K. Jacobsen først over. Han tog et træk forbi Jovanovic og gjorde det til 2-2.

Udligningen var startskuddet til seks hektiske overtidsminutter. OB kastede alt frem, men en heroisk kæmpende AGF-defensiv holdt stand, og i det 95. minut kunne Jakob Ankersen, der blev sat godt op af Adama Guira, definitivt lukke kampen.

Ligesom det første opgør endte det således med en 3-2-sejr - og dermed er første skridt mod en Europa-billet taget. Næste opgave er SønderjyskE, der ligeledes venter i to playoff-opgør. Det første spilles i Aarhus på lørdag kl. 16.00. KSDH!

Fans _OB-AGF_ON

Kampfakta - Superligaen
OB - AGF 2-3 (0-1)
0-1: Jens Stage (7')
0-2: Bror Blume (53')
1-2: Niklas Helenius  (57', str.)
2-2: Anders K. Jacobsen (89')
2-3: Jakob Ankersen (90+5)

Advarsler:
AGF: Mustapha Bundu, Jakob Ankersen, Bror Blume, Björn Daniel Sverrisson, Jesper Juelsgård
OB: Nicklas Helenius

OB: 
Sten Grytebust - Ryan Laursen (63: Julius Eskesen), Marco Lund, Kenneth Emil Petersen, Jacob Barrett Laursen - Casper Nielsen (77: Joan Simun Edmundsson), Jens Jakob Thomasen (56: Mathias Greve), Jeppe Tverskov, Troels Kløve - Nicklas Helenius, Anders K. Jacobsen

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Martin Spelmann (64: Jesper Juelsgård), Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen - Jakob Ankersen, Adama Guira, Jens Stage, Mustapha Bundu - Bror Blume (79: Björn Daniel Sverrisson), Martin Pusic

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet