To pletskud af Pusic ikke nok til sejr i første playoff-kamp

Af: BJ - 19. maj 2018, kl. 18:49

Det lignede længe en sejr i det første playoff-opgør mod SønderjyskE takket være godt spil og to pletskud af Martin Pusic. Men i slutminutterne bed gæsterne to gange fra sig, og derfor blev det lidt - eller rettere sagt meget - unødvendigt til en pointdeling.

Bittert! Det er vel det bedste ord til at beskrive den udgang, som sæsonens sidste hjemmekamp fik. Længe lignede det en klar AGF-sejr - også større end den 2-0-føring, som to scoringer af Martin Pusic havde skabt. Men i slutfasen lykkedes det to gange gæsterne fra Sønderjylland at finde vej til netmaskerne, og derfor endte det første playoff-opgør med en pointdeling. Udgangspunktet kunne dermed have været bedre inden returopgøret på tirsdag i Haderslev, men alt er stadig åbent, og kan AGF-mandskabet finde de samme takter frem, som de viste i de første 70 minutter, er de godt på vej til den samlede sejr.

For de første 70 minutter dominerede et godt indstillet og velspillende hjemmehold. Det spillemæssige overtag førte også til adskillige chancer. Især de to kanter Jakob Ankersen og Mustapha Bundu var en konstant trussel mod Sønderjyskes defensiv, og sidsnævnte kom også frem til kampens første store mulighed. Efter en dødbold faldt en retur ned for fødderne af Bundu, der afsluttede mod mål, men hans skud blev blokeret.

Kort efter brød Jakob Ankersen igennem i venstre side, men alene med Sebastian Mielitz overplacerede han fra en spids vinkel sin afslutning.

Efter en lille halv time førte en god kontramulighed til en åben skudchance til Martin Pusic, der blev sat godt op af Bror Blume. Desværre var Mielitz på sin plads, og han reddede forsøget.

Det lignede derfor en nulløsning til pausen, men kort før pausefløjtet fik Mustapha Bundu efter et par snævre træk i feltet tilkæmpet sig et straffespark. En mulighed, som Pusic blev sat til at forvalte, og det gjorde han på sikker vis. 

Efter pausen fortsatte AGF-spillerne, hvor de slap, og der var ikke spillet mange minutter, før Jens Stage i to situationer var tæt på at komme på måltavlen. Først blev han spillet helt blank foran mål, men igen viste Sebastian Mielitz gode reflekser. Og kort efter headede han fra nært hold lige over mål.

Stage tog dog revanche kort efter. Han blev spillet fri med en god aflevering i dybden, men i stedet for selv at afslutte, spillede han bolden på tværs til en helt fri Martin Pusic, der sikkert kunne udbygge føringen.

I de følgende minutter var det tættere på 3-0 end en reducering. Ja, tættest på var indskiftede Martin Spelmann, men helt alene med Sebastian Mielitz overplacerede han sin afslutning.

SønderjyskE havde ikke haft meget at byde på indtil da, men i det sidste kvarter skiftede kampen karakter. Nu var det pludselig gæsterne, der var i teten, og lidt ud af ingenting lykkedes det Søren Frederiksen at reducere med en afslutning fra kanten af feltet.

AGF-spillerne forsøgte med det samme at svare igen, og Martin Spelmann havde med ti minutter igen endnu engang et mål for sine fødder, men hans afslutning ved forreste stolpe på et indlæg fra venstre side prellede af på den ene opstander.

Også Kasper Junker havde en god mulighed til at gøre det til 3-1, men fra en position i højre side sendte han sin afslutning forbi den fjerneste opstander.

Ja, AGF-chancer skortede det ikke på. Effektiviteten manglede dog, og den havde gæsterne desværre til gengæld. Med få minutter havnede et fladt indlæg fra højre side ved bagerste stolpe, hvor Christian 'Greko' Jakobsen dukkede op og sendte bolden over stregen. 2-2 - og det var endda også tæt på at blive 2-3 i overtiden, men Anders Egholm sendte sin afslutning tæt under mål lige forbi den ene opstander. Det havde også været for meget af det gode, hvis SønderjyskE havde stjålet sejren i slutminutterne. Nu blev det ved 2-2. Skuffende, javist, men ikke en umulig opgave at løse på tirsdag. Og det er værd at hæfte sig ved det spil, som blev vist i de første 70 minutter. Det var noget af det bedste i denne sæson i Ceres Park. Desværre blev det ikke belønnet med en sejr. Men nu ved vi, at det er det - altså en sejr - der kræves på tirsdag i Haderslev. Og det er da til at forholde sig til! KSDH!

Kampfakta - Alka Superliga
AGF - SønderjyskE 2-2 (1-0)
1-0: Martin Pusic (45', str.)
2-0: Martin Pusic (56')
2-1: Søren Frederiksen (78')
2-2: Christian Jakobsen (87)

Tilskuere: 10.768

Advarsler:
AGF: Martin Spelmann
SønderjyskE: Rasmus Vinderslev, Victor Ekani, Anders Egholm, Søren Frederiksen

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen - Adama Guira (56: Daniel A. Pedersen), Jens Stage, Bror Blume - Mustapha Bundu (60: Martin Spelmann), Martin Pusic (76:Kasper Junker), Jakob Ankersen

SønderjyskE:
Sebastian Mielitz - Stefan Gartenmann, Anders Egholm, Kees Luijckz, Nicholas Marfeldt, Simon Kroon, Eggert Jonsson, Rasmus Vinderslev (29: Victor Ekani), Christian 'Greko' Jakobsen - Mikael Uhre (60: Søren Frederiksen), Mads Hvilsom

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet