U17 holder fast i toppen efter sejr over FCM

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 10. maj 2018, kl. 12:06

U17 vandt onsdag 2-1 over FC Midtjylland i et opgør, hvor et grimt uheld til en FCM-spiller satte sit præg på begivenhederne.

AGF's U17-hold kæmper for at holde sig inde i guldkampen i ligaen, og onsdag kunne AGF-drengene sætte tre vigtige point ind på kontoen, da en af de nærmeste forfølgere, FC Midtjylland, blev besejret 2-1.

I første halvleg havde U17 et lille overtag i en generelt lige kamp, og det udmøntede sig i gode muligheder til at tage føringen. Albert Grønbæk Erlykke havde en friløber, som ikke blev udnyttet, og derudover fik han også sendt en afslutning afsted, der sneg sig lige forbi den ene opstander.

I e enkelt situation var gæsterne også nærgående, men Johannes Frahm trak sig sejrrigt ud af en 1-mod-1-situation mod FCM's angriber.

Efter en lille halv time faldt kampens første scoring. Jacob Green-Petersen sendte en lang aflevering ind i feltet til Anders Fæster, der tog bolden ned med brystet og halvflugtede den i mål.

Kort efter måtte kampen afbrydes i mere end en halv time. I en kamp om bolden kom FCM's Mikkel Kristensen slemt til skade med et brækket ben ved den ene ankel. Han blev i hast kørt på hospitalet, og fra AGF skal der lyde god bedring til Mikkel. 

Fra anden halvlegs star pressede gæsterne på for at fremtvinge en udligning, og det gav bonus i det 54. minut. Og da Peter Rogers kort efter blev præsenteret for sit andet gule kort og dermed en udvisning, så det pludselig vanskeligt ud for de resterende 10 spillere på banen. Men AGF-mandskabet viste god moral - og Anders Fæster var med en time igen atter på pletten.

I de sidste tyve minutter var det mest af alt en forsvarskamp for hjemmeholdet, og trods et intensivt FCM-pres holdt AGF-defensiven flot stand og kørte 2-1-sejren hjem.

- Det var en topkamp med høj intensitet fra begge hold. Jeg synes, vi er bedst i første halvleg, og hvis vi er lidt skarpere, scorer vi mere end det ene mål, vi laver. I pausen snakker vi om, at FCM højst sandsynligt vil komme op og trykke os, og jeg synes ikke, vi er dygtige nok i starten til at få styr på de lange bolde, de sender afsted. Men jo længere kampen skrider frem, desto bedre bliver vi til det. Det røde kort betyder, at vi ikke kan gøre det på den måde, vi gerne vil, men spillerne viser, hvor stærkt et kollektiv vi har. Jeg er rigtig glad for, at vi spiller 83 minutter, hvor vi næsten har hovedet med os hele vejen igennem. Det skal drengene have ros for, og det er flot, at vi holder det mest scorende hold i ligaen nede på få chancer, mens vi selv kreerer flere store muligheder, fortæller cheftræner Fatah Abdirahman.

Resultatet betyder, at U17 nu er et point efter førerholdet FC København, og der resterer tre runder - heriblandt et indbyrdes opgør d. 13. juni i København.

Næste opgave er først d. 9. juni på udebane mod HB Køge.

Kampfakta - U17 Ligaen
AGF - FC Midtjylland 2-1 (1-0)
1-0: Anders Fæster (27')
1-1: Erik Burai (54')
2-1: Anders Fæster (59')

AGF:
Johannes Frahm - Oscar Fuglsang, Jacob Green-Petersen, Emil Agerbæk, Frederik Jørgensen - Marcus Ginnerup, Jon Jokull Hjaltason (41: William Førby), Peter Rogers, Albert Grønbæk Erlykke (68: Oliver Lund) - Magnus Kirchheiner (68: Viktor Storgaard), Anders Fæster

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet