Ærgerligt nederlag i lige kamp mod FCK

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 4. marts 2018, kl. 21:00

AGF løb søndag ind i det første nederlag i foråret, da FCK på en sen scoring af Federico Santander tog alle tre point.

Det så også ellers længe ud til, at AGF-spillerne atter skulle sætte point ind på kontoen. Det solide udtryk, de har leveret i de første kampe i foråret, tog de også med ind til søndagens kamp, og i store dele af kampen havde de fint kontrol over de forsvarende danske mestre. Ja, som anden halvleg skred frem, var hjemmeholdet mest nærgående, men uden at score og i stedet blev en dyb aflevering til Federico Santander godt fem minutter før tid udslagsgivende. Ærgerligt, ærgerligt, ærgerligt...

Første halvleg var en lige forestilling, hvor de to hold skiftedes til at være mest på bolden. Tobias Sana, der i fraværet af Pierre Kanstrup var anfører, åbnede kampen med et friskt forsøg, og i den anden ende af banen var en et-to kombination mellem den tidligere AGF-spiller Viktor Fischer og Robert Skov tæt på at give førstnævnte en fri afslutningsmulighed, men Aleksandar Jovanovic kom godt ud af sit mål og fik afværget situationen.

Martin Pusic var valgt fra start mod sin tidligere klub, og han havde efter tyve minutter en udmærket hovedstødsmulighed på et indlæg fra Dino Mikanovic, men forsøget gik et stykke over mål.

Gæsternes farligste forsøg i første halvleg faldt efter hjørnespark, og midtvejs var det ved at give en scoring. Et hjørnesparksindlæg blev forlænget til bagerste stolpe, hvor Carlos Zega stod helt fri. Han afsluttede mod mål, men bolden ramte indersiden af stolpen, røg ind på brystkassen af Jovanovic og i spil igen.

Mod halvlegens slutning fik AGF-spillerne bedre greb om kampen, og det udmøntede sig i et par afslutninger, men de helt store chancer kom der ikke ud af anstrengelserne, og de første 45 minutter endte uden scoringer.

I anden halvleg var kampbilledet det samme: En lige affære, hvor hjemmeholdet havde god kontrol over begivenhederne.

Efter fem minutter var Mustapha Bundu tæt på efter godt sammenspil med Tobias Sana, men hans afslutning havnede forbi mål.

Som det var tilfældet i første halvleg, var FCK især nærgående på hjørnespark, og med godt en halv time igen var det i to situationer ved at blive kritisk. Først opstod der et decideret klumpspil i det lille felt, men i femte forsøg blev bolden clearet til hjørnespark, som efterfølgende gav en god hovedstødsmulighed til Michael Lüftner, men han headede forbi mål.

Med ti minutter igen var det tæt på et føringsmål til David Nielsens tropper. Dino Mikanovic tog et af sine utallige raids op ad højrekanten og sendte et fladt indlæg ind foran mål, hvor Martin Pusic var søgt mod forreste stolpe. Desværre manglede angriberen lige en halv støvlelængde til at skubbe bolden over stregen.

Og i stedet for 1-0 blev det kort efter 0-1. En dyb aflevering ramte uheldigt Daniel A. Pedersen i en løbeduel med Federico Santander med det resultat, at FCK-angriberen pludselig var alene med Aleksandar Jovanovic, og den chance lod paraguayaeren ikke forpasse. 0-1.

I slutfasen pressede hjemmeholdet på for at fremtvinge en udligning, og i overtiden var det ved at give bonus. Ja, det gav faktisk bonus, for Martin Pusic fik bolden i nettet efter hjørnespark, men uheldigvis stod han i offside, og jubelbrølet i Ceres Park blev afløst af skuffelsens suk.

Lidt symptomatisk for hele kampen. Vi manglede lige de sidste marginaler i en eller lige kamp. 

Næste opgave for holdet er på fredag, hvor OB er modstanderen på udebane.

Kampfakta - Alka Superliga
AGF - FC København 0-1 (0-0)
0-1: Federico Santander (84')

Tilskuere: 8.787

Advarsler:
FCK: Viktor Fischer, Peter Ankersen

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Daniel A. Pedersen, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Martin Spelmann (71: Jens Stage), Mustafa Amini, Adama Guira (90: Kasper Junker), Mustapha Bundu (87: Magnus Kaastrup) - Tobias Sana, Martin Pusic

FC København:
Stephan Andersen - Peter Ankersen, Denis Vavro, Michael Lüftner, Nicolai Boilesen - Robert Skov, Carlos Zega, William Kvist, Rasmus Falk (79: Nicolaj Thomsen) - Viktor Fischer (87: Pierre Bengtsson), Federico Santander

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet