Stage steg til vejrs - og tre point kom i hus

Af: BJ - 9. marts 2018, kl. 21:57

Jens Stage blev matchvinder, da en dramatisk udekamp mod OB fredag aften endte med en fortjent aarhusiansk sejr.

Fyn er fin - ikke mindst når man kan rejse derfra med tre dejlige point. Det blev udgangen på fredagens Alka Superliga-kamp, og sejren blev grundlagt på en flot første halvleg, hvor et målbevidst og hårdtarbejdende AGF-hold var i teten det meste af tiden.

Hjemmeholdet åbnede ellers kampen med stor sikkerhed i boldomgangen, men ret hurtigt fik AGF-mandskabet sat presspillet med det resultat, at mange bolde blev erobret på fynboernes banehalvdel. Det udmøntede sig både i afslutninger og en række dødbolde, og netop et hjørnespark efter 13. minutter førte til kampens første scoring. Tobias Sana sendte et hjørnespark over i det bagerste område af feltet, og her steg Jens Stage hårdt presset af to OB-spillere uimodståeligt til vejrs og headede bolden i netmaskerne.

Scoringen gav yderligere næring til det aggressive AGF-pres anført af en velspillende Mustafa Amini, og i de følgende minutter var der flere muligheder til at udbygge føringen. Ikke mindst efter 25 minutter, hvor det i to omgange var det tæt på at blive 0-2. Efter et langt indkast fik Mustapha Bundu vendt rundt i feltet og afsluttet, men Sten Grytebust afværgede med en fodparade. Returbolden røg ud til Tobias Sana, der trykkede af, men uheldigvis blev skuddet snittet af en OB-forsvarer, og bolden havnede lige akkurat på den forkerte side af stolpen.

Minuttet efter måtte hjemmeholdet have stolpen til hjælp, da et hjørnesparksindlæg blev ramt af en OB-forsvarsspiller og havde reting mod mål, men takket være stolpen kunne fynboerne ånde lettet op. 

Trods et stort AGF-pres og en afslutningsstatistik, der hed 8-1 i udeholdets favør, blev det ikke til flere scoringer i første halvleg.

Efter pausen kom OB mere på bolden, og det pressede AGF-mandskabet i bund. I de fleste situationer havde defensiven dog styr på de fynske tilnærmelser - og udover et udmærket langskud fra Rasmus Festersen blev  Aleksandar Jovanovic ikke sat på de store prøver i den første halve time af anden halvleg.

I slutfasen ændrede det sig dog. Det lykkedes ikke at lukke kampen på et par gode kontramuligheder, og i stedet blev det sindsoprivende spændende tilsidst. Med ti minutter igen brød Mathias Greve energisk igennem i venstre side helt nede ved baglinien, men hans afslutning blev rettet af og gik langs målet, hvor Anders K. Jacobsen uden held forsøgte at flugte bolden i netmaskerne

Selvsamme Anders K. Jacobsen havde få minutter senere en god hovedstødsmulighed, og OB pressede for alvor på i denne fase. Det åbnede ganske logisk op for kontramuligheder, og to minutter inde i de hele seks (!) minutters overtid kunne Mustafa Amini have lukket kampen i en 3 mod 2- situation foran OB's mål, men han afsluttede over.

I den modsatte ende var det minuttet efter tæt på en fynsk udligning, men Aleksandar Jovanovic diskede op med en flot fodparade på Mathias Greves afslutning.

Man skulle tro, at det ikke var spænding nok, men i de døende sekunder ekploderede kampen nærmest. Først en ny kontramulighed, hvor Kasper Junker var alene med Sten Grytebust, men i to forsøg fik han ikke passeret den norske keeper. Ved den anden afslutning røg bolden hen til en helt fri Mustafa Amini, der foran et tomt mål afsluttede over. OB satte hurtigt bolden i gang igen. Rent kaos, og det udmøntede sig i et frispark lige udenfor feltet. Uret viste 96.30, og Nicklas Helenius blev sat til at sparke. Alle AGF'ere tog en dyb vejrtrækning - og de kunne heldigvis kort efter bryde ud i jubel, for frisparket blev sendt over mål, hvorefter Dommer Peter Munch Larsen fløjtede kampen af. 

En dejlig sejr, der blev grudlagt på en stærk første halvleg, og efter pausen blev de tre point kriget hjem til Aarhus. I fem kampe ud af seks mulige har David Nielsens tropper nu hentet point i dette forår - og for fjerde gang blev buret holdt rent. Det er vist det, man kan kalde for en solid udvikling...

Næste opgave, som er den sidste kamp i grundspillet, er på næste søndag, hvor AaB kommer på besøg i Ceres Park. 

Kampfakta - Alka Superliga:
OB - AGF 0-1 (0-1)
0-1: Jens Stage (13')

Tilskuere: 3.682

Advarsler:
OB: Rasmus Festersen, Marco Lund
AGF: Martin Pusic, Casper Højer Nielsen

OB:
Sten Grytebust - Ryan Laursen, Jeppe Tverskov, Marco Lund, Jacob Buus (46: Mathias Greve) - Rasmus Jönsson (61: Joan Simun Edmundsson), Mathias Thrane, André Rømer, Troels Kløve - Anders K. Jacobsen, Rasmus Festersen (67: Nicklas Helenius)

AGF:
Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Jens Stage (80: Adama Guira), Mustafa Amini, Daniel A. Pedersen, Mustapha Bundu - Tobias Sana (87: Martin Spelmann), Martin Pusic (61: Kasper Junker)

 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet