I morgen venter Brøndby

Af: JR / Foto: Ole Nielsen - 8. november 2018, kl. 10:37

Vi kan se frem til endnu et rivalopgør, når AGF besøger Brøndby fredag aften. En klassisk kamp for begge klubber.

Brøndby og AGF er en klassisk kamp i dansk fodbold og for mange fans af begge klubber et sandt rivalopgør med historiske dimensioner.

Klubberne har delt 15 danske mesterskaber og 16 pokaltitler imellem sig gennem årene og op gennem 80'erne og 90'erne blev grunden lagt til en helt særlig kamp i både Brøndby og Aarhus.

Brøndby er - kun overgået af AaB - det hold vi har spillet flest Superligakampe mod og på fredag venter det 78. opgør mellem de to traditionsklubber, hvor begge mandskaber jagter point og sejre.

Efter en tung uge med nederlag til FCK og Randers indtager vi nu niende-pladsen i Superligaen med 18 point, mens Brøndby sidder på pladsen over med samme pointantal. Og vi er kun to point fra Superligaens fjerdeplads, så udover, at det er et rivalopgør er der således meget at spille for på Brøndby Stadion fredag aften.

Det er over to år siden, vi sidst tabte på Vestegnen. Dengang blev det til et 0-1 nederlag den 28. oktober 2016. Siden har vi hentet en række flotte resultater mod Brøndby. En 2-0 sejr på Ceres Park, et 2-2 resultat i Brøndby, samt den fantastiske 3-2 sejr tilbage i september, hvor Tobias Sana scorede sejrsmålet mål på et smukt frispark.

Genoplev den seneste kamp mod Brøndby i 360':

Og store øjeblikke mod Brøndby er der nok af, når man tager en tur ned ad mindernes allé med mange mindeværdige kampe i 1980'erne og 1990'erne, hvor Brøndby kom op i den bedste danske række og udkæmpede tætte slag mod AGF.

Vi vandt guld i 1986, fik sølv to gange og bronze tre gange, samt to pokaltitler op gennem 1980'erne. Samtidig bragede Brøndby ind på scenen og vandt mesterskabet for første gang i 1985 og i alle sæsoner i 80'erne endte de to hold i top fire.

I 1996 kom så nogle af de største opgør, vi har spillet mod de blå-gule. Vi kæmpede om foråret med Brøndby om guldet, der desværre glippede efter den famøse 3-3 kamp i Aarhus. Men da vi så hentede en 2-0 sejr over Brøndby i pokalfinalen få dage efter var grundstenen lagt til en fortsat rivalisering mellem de to klubber.

Også i nyere tid har der været mindeværdige kampe som en 5-1 sejr i Aarhus i foråret 2012 og så selvfølgelig det forsmædelige 0-7 nederlag i 2016, der stadig gør ondt i Aarhus.

På fredag møder vi så Brøndby IF for 78. gang. Og som altid forventes der mange på lægterne. Også fra Aarhus, hvor der allerede er flere Aarhus-busser fyldt til kampen, der starter kl. 19.

Billetter kan købes her >>>