Søndag gælder det Randers

Af: JR & THC / Foto: Ole Nielsen - 2. november 2018, kl. 15:41

Det er en stor kamp, der venter os søndag i Ceres Park, når lokalrivalerne fra Randers FC kommer til Aarhus.

Aarhus mod Randers. Storebror mod lillebror, David mod Goliat, Ceres mod Thor, Isbjørnen mod Hestene.
Kært barn har mange navne - også lokalopgøret mod naboerne fra nord, Randers FC.

Er man i tvivl om rivaliseringen og kampenes betydning, skal man blot kaste et blik på antal kort givet per kamp mellem de to hold. Intet mindre end 4.4 kort er der givet per kamp, når de to klubber er mødtes i Superligaen.

Som et eksempel husker de fleste nok kampen den 10. marts 2017, hvor holdene spillede 1-1 på BioNutria Park i Randers. Her hev dommer Mads Kristoffersen hele 13 kort op af lommen. 12 gule kort og et rødt i en dramatisk og højspændt affære. Kampen satte også rekord for flest kort i en Superligakamp nogensinde.

Den største AGF-sejr over Randers FC fandt sted i 2005, hvor vi vandt 4-0 på Ceres Park på to mål af Morten 'Duncan' Rasmussen og et enkelt fra henholdsvis Leon Andreasen og Jonny Hansen.

Modsat har vi også lidt større nederlag mod kronjyderne - det største i 2017, hvor vi tabte 1-4.

Et af de mest underholdende og dramatiske indbyrdes opgør var, da vi på hjemmebane leverede en fantastisk comeback-sejr med cifrene 3-2 i 2015. Viktor Lundberg og Jonas Borring havde ellers givet gæsterne en flyvende start, men en Kim Aabech i hopla fik med to mål og en assist til Stephan Petersen sikret os alle tre point i en hæsblæsende fodboldkamp.

Genoplev den sejr her

Traditionsklubben mod de nye
Søndag er også en kamp mellem en gammel klub og en nyere en af slagsen. Søndagens modstander fra Kronjylland blev således stiftet i 2003, hvor Kristrup Boldklub, Randers Sportsklub Freja, Hornbæk Sports Forening, Dronningborg Boldklub, Vorup Frederiksberg Boldklub, og Randers KFUM dannede overbygningen Randers FC.

Deres største resultat er sejren i pokalturneringen i 2006, mens Randers FC også har en tredjeplads fra sæsonen 2012/2013 på CV'et.

De seneste fem indbyrdes opgør mellem Randers og AGF har budt på to uafgjorte og tre nederlag til os, så vi skal ha' vendt bøtten på søndag, og derfor håber vi at se mange på lægterne, der kan støtte holdet frem mod sejr. Der er da også ofte mange på Ceres Park til kampene mod Randers FC, hvor vi i gennemsnit har haft hele 10.556 tilskuere per kamp.

Fanklub 090917-01 (1)

(Der er over 10.000 fans i snit på Ceres Park, når vi møder Randers FC)

Vi håber selvfølgelig på at holde det flotte gennemsnit på søndag, hvor vi åbner AL Bank Fanzonen allerede kl. 15 med mange aktiviteter. Læs mere om det her. Kampen starter kl. 16.30.

Find din billet til kampen her >>>