Stor tilskuerfremgang i Ceres Park

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 2. november 2018, kl. 11:32

Der har været mange på lægterne i Ceres Park i sæsonens første hjemmekampe.

Efter et par år med nedgang i antallet af tilskuere er der nu igen en stigende interesse for Superligaen. Men ingen steder som i Aarhus, hvor interessen for at opleve AGF hjemme i Ceres Park har været eksplosiv sammenlignet med samme periode sidste år.

Således har 24,2 procent flere mennesker været til fodbold i Ceres Park i årets første seks hjemmekampe sammenlignet med samme periode sidste år. Det giver et snit på 10.811 pr. AGF kamp i Ceres Park. Vi skal tilbage til 2009 for at opleve et større antal tilskuere i Ceres Park i årets første 14 kampe i Superligaen.

Og samlet set ligger AGF nu 34,5 procent højere i tilskuergennemsnittet i forhold til hele sidste sæson, hvilket er den højeste stigning af alle klubberne i Superligaen.

- Det er naturligvis meget glædeligt, at vi har så stor opbakning. Det viser, at Aarhus står bag os og det er vi glade, ydmyge og taknemmelige for. Men det er også et resultat af et målrettet arbejde de senere sæsoner, hvor vi - trods de åbenlyse udfordringer, vi har med et stort åbent atletikstadion - med flere nye tiltag og hårdt arbejde har ramt plet i forhold til de ønsker og behov vores publikum har, siger adm. direktør i AGF, Jacob Nielsen.

Nye tiltag
Op til den nye sæson flyttede AGF - i samråd med klubbens fans - stemningsafsnittet i Ceres Park. Samtidig udbød AGF sæsonkort til det nye afsnit til favorable priser og et nyt gratis børnesæsonkort.

Sammen med en stærk og løbende dialog med fans og publikum og en efterhånden velprøvet fanzone, der er udviklet sammen med Arbejdernes Landsbank, er det blot nogen af de faktorer, der ligger til grund for de positive tal i Ceres Park.

- Vi gennemfører løbende tilskuerundersøgelser og analyser, og er generelt i en stærk dialog med vores publikum og fans. Derfor har vi implementeret en række konkrete ønsker - for eksempel i forhold til bodsalg, indretning og service. Og den tætte og gode dialog med vores fans og publikum tror jeg også spiller positivt ind vores fremgang og vi glæder os til at gøre det endnu bedre i fremtiden, siger Jacob Nielsen.

Søndag kl. 16.30 møder AGF så hjemme Randers i et klassisk lokalopgør, der bliver den sidste eftermiddagskamp hjemme i Ceres Park for år.

- Vi er klar over, at vi nu kommer ind i de kolde måneder, men her håber vi på en fortsat stærk opbakning. Vi vil med forskellige tiltag i hvert fald gøre vores til, at tilskuerne får en så varm oplevelse som muligt på Ceres Park, tilføjer Jacob Nielsen.