AGF og hummel hylder legende med ny trøje

Af: SHC - 18. oktober 2018, kl. 7:55

Søndag er det Legendernes Dag på Ceres Park. Derfor optræder holdet i en særlig hyldest-trøje, der hylder en af de største AGF'ere nogensinde.

AGF's hjemmekamp mod AaB på søndag bliver scene for en ganske særlig rejse tilbage i AGF's glorværdige historie. For når nutidens AGF-spillere løber på banen vil de bære en helt særlig spillertrøje, der hylder klublegenden Aage Rou Jensen, som i perioden 1941-1962 spillede 423 kampe for AGF og vandt fire mesterskaber og tre pokaltitler.

AGF_SL_1080x 1080_Detalje _1

Samtidig med, at nutidens spillere vil optræde i den særlige Rou-trøje vil AGF også til kampen markere sin historie ved at hylde klubbens legender, der er inviteret til kampen. Og i det hele taget vil den udgave af den jyske klassiker stå i historiens tegn, når AGF og AaB mødes søndag aften kl. 18.

- Vi er en klub med en lang historie. Ja, det er ikke mange uger siden, vi kunne fejre vores 138 års fødselsdag. Gennem den lange historie er der mange spillere, der lyser klart i vores minder. En af dem af er Aage Rou, der havde en fantastisk flot karriere - både som spiller og siden som leder i AGF. Derfor er vi stolte over, at vi på søndag kan markere ham som en af de helt store i klubbens historie, og samtidig også få lejlighed til at hylde andre af AGF-historiens store spillere, siger adm. direktør i AGF, Jacob Nielsen.

AGF_SL_1080x 1080_Detalje _12

Den specialdesignede hyldest-trøje markerer fortsættelsen af hummels succesfulde Share Legends-kampagne, der sidste år hyldede John Stampe.

Også denne gang er trøjen og kampagnen blevet til i tæt samarbejde mellem AGF og hummel, der har været tøjsponsor for den århusianske klub gennem mange år.

- Vi er meget glade for at være med til at hylde endnu en af AGF's helt store spillere. Denne gang er valget faldet på Aage Rou Jensen, som har en fantastisk historie og som uden tvivl er en af de absolut største legender i AGF - og dansk fodbold i det hele taget. Så vi glæder os til at fejre en af byens stolte sønner sammen med hele Aarhus, siger marketing manager i hummel, Morten Lund.

AGF_SL_1080x 1080_Detalje _5

Enestående Aage Rou
Aage Rou begyndte at spille fodbold i AGF som otteårig og spillede resten af sin karriere i klubben. Med fire mesterskaber, tre pokaltitler og en lang årrække som anfører var Rou den helt store stjerne i AGF, og han nåede også 30 landskampe for Danmark - 12 af dem som anfører.

Til daglig arbejdede Aage Rou Jensen på Ceres og han var i kraft af sin succesfulde sportskarriere et af de mest kendte ansigter i Aarhus. Han indstillede sin aktive karriere i 1961 og døde i juni 2009 i en alder af 85 år.

Retro-trøje i moderne udgave
Selve legendetrøjen, der hylder Rou, er designet i et retro-look, som kombinerer det bedste fra 50'ernes enkle fodboldtrøjer med en moderne trøje anno 2018. Således mødes den æra, hvor Rou selv var aktiv med nutidens fodbold, mens hans navn og hans meritter er broderet ind i trøjen lige under en historisk udgave AGF's klublogo på brystet af trøjen. På maven er det gamle logo fra Aage Rou Jensens mangeårige arbejdsplads; Ceres.

AGF_SL_1080x 1080_Detalje _4

AGF vil i forbindelse med trøjen gerne sige tak til Arbejdernes Landsbank, der har indvilget at gøre deres logo mindre for at gøre hyldesten til Rou endnu tydeligere. Ligeledes sender vi også en tak til WindowMaster og Ceres, der også har ændret farven på deres logo, så trøjen står rigtig flot.

AGF's fans får mulighed for at erhverve sig trøjen, når den sættes til salg til 600 kr. et i begrænset antal på lørdag kl. 10 i AGF Fan Shoppen ved Ceres Park. Legende-trøjen sælges også fra lørdag kl. 10 online hos AGF Shoppen, hummel.dk, samt hos Sport24 i Bruuns Galleri og på Sport24.dk.

Efter kampen mod AaB sættes spillernes kamp-bårne trøjer til salg på en auktion på AGF.dk, hvor indtægterne går til AGF's fans og til at udsmykke det nye stemningsafsnit på Ceres Park.

AGF_SL_1080x 1080_AR_Close _up