Fyn blev næsten fin igen

Af: JR / Foto: Getty Images - 8. oktober 2018, kl. 9:26

Dramatisk dag på Fyn, da vi spillede 2-2 mod OB efter en forrygende første halvleg og en tung afslutning.

Det traditionsrige opgør mellem OB og AGF byder normalt på mange scoringer, og publikum fik da også rigeligt at lune sig på, da vi i dag besøgte Nature Energy Park.

Kampen i Odense blev spillet i skyggen af Kim Larsens død, der blev hyldet af hjemmeholdet inden opgøret med et minuts klapsalve og fællessang. Og klapsalver og fællessang blev der også rigeligt af for begge fangrupperinger denne lørdag eftermiddag.

12 minutter skulle der gå inden den første afslutning blev en realitet, men så var der til gengæld også noget at godte sig over for de godt 800 medrejsende AGF-fans. Jakob Ankersen lagde bolden i rusen efter flot forarbejde af Casper Højer, der med et fladt indlæg listede bolden ind mellem OB's stribede forsvarsspillere.

Få minutter senere var OB tæt på at spille sig igennem, men Ankersen fik kastet sig ned i en smuk glidende tackling på Anders K. Jakobsen efter et heroisk tilbageløb og afværgede situationen.

I det 22. spilminut fik AGF så igen dirket op for odenseanernes forsvar. En sublim halvliggende aflevering fra Amini fra midterlinjen blev spillet ind til en fremadstormende Sana, som med et elegant lob passerede Grytebust.

Et frispark til OB var herefter meget tæt på at udløse en reducering, da Casper Nielsen pludselig stod helt fri med bolden ved bagerste stolpe, men han nåede heldigvis ikke at reagere og måtte se bolden sejle ud til målspark.

I det 37. minut fik hjemmeholdet så lidt at juble over. Jakob Barrett førte bolden frem i venstresiden og selvom han i flere omgange blev tacklet, fik han bolden med sig og kom frem til feltkanten, hvorfra han sendte bolden ind bag Whalley. 1-2 og fornyet spænding i opgøret.

Skærmbillede 2018-10-06 Kl . 18.26.32

2. halvleg
OB dominerede de første 10 minutter af 2. halvleg, mens vi stod kompakt og undgik at give de helt store chancer væk.

Vi skulle hen i det 59. minut før OB's spilovertag blev vekslet til egentlige chancer. Hurtige kombinationer i vores felt udmøntede sig i flere afslutninger tæt under mål, men Kanstrup, Højer og de øvrige defensive kræfter fik kastet sig i vejen i sidste øjeblik og afværget situationen. Få sekunder senere var et OB-indlæg også få centimeter fra at ramme en stribet spiller i det lille felt, men bolden sejlede ud til målspark.

Hele halvlegen forløb således med AGF som forsvarende fightere, mens hjemmeholdet kæmpede og pressede på for en udligning.

Med kun fire minutter tilbage gik Pierre Kanstrup op til et indlæg og ramte OB'eren Van Leeuwen i duellen. En situation, der ifølge dommer Benjamin Willaue-Jantzen, skulle takseres til et straffespark, men som anføreren var meget utilfreds med blev dømt.  

Helenius trådte til og sendte bolden ind bag Whalley på stregen. 2-2, og en kold dukkert for gutterne, der havde kæmpet så flot for at forsvare de tre point. Men det blev ved det ene på Fyn denne lørdag eftermiddag. 

Næste kamp er mod AaB den 21. oktober på Ceres Park.

Find billetter til den kamp her.

Skærmbillede 2018-10-06 Kl . 18.26.45

Kampfakta - Superligaen

OB - AGF 2-2 (1-2)
Tilskuere: 9.530

Advarsler:
AGF: Jesper Juelsgård, Adama Guira, Pierre Kanstrup, Ryan Mmaee
OB: Bashkim Kadrii, Ryan Johnson Laursen, Ramon Leuween, Nicklas Helenius

AGF:

Oscar Whalley - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Adama Guira, Mustafa Amini, Tobias Sana, Jens Stage, Jakob Ankersen (63: Ryan Mmaee) - Mustapha Bundu.

OB:
Sten Grytebust - Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Alexander Ludwig - Ryan Johnson Laursen, Casper Nielsen (58: Mathias Greve), Janus Drachmann, Julius Eskesen (79: Mathias Jørgensen), Jacob Barrett Laursen - Bashkim Kadrii, Anders K. Jakobsen (56: Nicklas Helenius).

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet