Lørdag venter en klassisk kamp på Fyn

Af: THC / Foto: Getty Images og Ole Nielsen - 5. oktober 2018, kl. 9:17

Det er et opgør fuld af traditioner, historie - og mange mål, når vi i morgen drager til Fyn for at møde OB.

På lørdag venter en klassisk kamp i Superligaen mellem 'de strivede' og 'de hviiee'. Det er indbyrdes kamp nr. 74 mellem de to provinskæmper i Superligaen.

OB er - efter en mindre god start på sæsonen - kommet godt tilbage, hvor cheftræner Jakob Michelsens tropper de seneste fem kampe har hentet ti point, og i søndags vandt fynboerne med 1-0 oppe i Aalborg over AaB. Så vi må gå ud fra, at det er et selvtillidsfuldt hold, der venter os i morgen.

OB befinder sig efter sejren i søndags på 10. pladsen med 12 point i en meget tæt Superliga, hvor vi som bekendt sidder på en 4. plads med 16 point. Dermed er det altså et vigtigt opgør, der venter os på lørdag. Med en sejr, kan vi ligge en smule afstand til OB og resten af midterfeltet, mens et nederlag for alvor vil gøre tabellen endnu mere tæt.

Superligaens mest målrige opgør
Og måske vi får mange mål i morgen. For AGF og OB har i den grad smag for mål, når de to hold tørner sammen. 73 indbyrdes opgør har de to hold spillet mod hinanden i Superligaen, og her er der blevet scoret hele 246 mål. Det er flest mål af alle indbyrdes opgør i Superligaens historie og et målsnit på 3,4 mål pr. kamp. 
Så der er i den grad lagt op til et målrigt opgør på lørdag.

De seneste fem kampe
Målrigt var det bestemt også sidst vi tørnede sammen med OB. I foråret mødte vi OB over to kampe i Europa-playoff kampene. Her kunne vi trække os sejrrigt ud efter, at havde vundet med samlet 6-4 efter to sejre på 3-2. De seneste fem opgør mod OB er endt med et nederlag, en uafgjort og tre vundne kampe til AGF - de tre seneste. 

Så det er os, der har overhånden forud for kampen på lørdag. Men historisk set er det nu OB, der har overhånden. De har nemlig vundet 31 ud af de 73 kampe de to hold i mellem i Superligaen, mens vi har vundet 23. 19 kampe er endt uafgjort. Siden 2011 har AGF dog vundet ni indbyrdes opgør mod fynboerne, mens vi kun har tabt fire kampe til OB de sidste syv år. 

Kampen på lørdag fløjtes i gang kl. 16:00 på Nature Energy Park i Odense. Tag med til Fyn og støt gutterne frem mod endnu en sejr over OB.

Find din billet her >>>>

Og her finder du rejseinformation og mere om kampen. 

Jens Stage 130518-09 (1)

(Jens stage åbnede scoringen senest vi mødte OB på Fyn) 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet