Næstved venter onsdag i pokalen

Af: JR / Foto: Ole Nielsen - 31. oktober 2018, kl. 9:44

Kampene kommer tæt i øjeblikket. Allerede på onsdag skal vi igen i aktion - denne gang i Sydbank Pokalen mod Næstved, der allerede har slået prominente hold ud af årets turnering.

Helsingør, Silkeborg og Karlslunde har indtil videre måttet lade livet i pokalturneringen efter at have krydset klinger med de grønblusede fra Næstved. Der venter derfor ikke nogen nem opgave, når vi drager til Sydsjælland på onsdag for at spille i Sydbank Pokalens fjerde runde.

Vi har som bekendt selv gjort det af med 2. divisionsklubberne FC Sydvest og Aarhus Fremad i to kampe, der bød på en 2-0-sejr i Tønder og 5-1 over bysbørnene på Ceres Park. Næstved kan blive en større mundfuld, da de har ganske udmærkede erfaringer med større hold i pokalturneringen.

De har således slået FC Nordsjællands superligamandskab ud af turneringen både i 2015/2016 og i 2016/2017 - i begge tilfælde blev det til 1-0 sejre over forhåndsfavoritterne.

Deres bedste resultat i turneringen er sølvmedaljerne fra finalen i 1994, hvor Brøndby vandt 3-1.

Sidste sæson blev Næstved ekspederet ud i samme runde som os - nemlig i tredje runde, da HB Køge kom på besøg og vandt 3-1. Her tabte vi 1-0 til FC Fredericia fra 1. division.

Tætte indbyrdes kampe
Første gang AGF og Næstved stod overfor hinanden var i 1969 i den daværende 2. division, hvor vi trak det længste strå med en 1-0 sejr. Sjællænderne spillede senest i landets bedste række tilbage i 1996 og har siden levet en tilværelse i skiftevis 1. og 2. division.

Vi havde også nogle tætte opgør mod dem, da vi var i 1. division i 2010/2011-sæsonen, hvor vi spillede 0-0 på Næstved Stadion, mens vi vandt 2-1 hjemme. Da vi rundede 1. division i sæsonen 2006/2007 blev det til et 3-2 nederlag på hjemmebane, mens vi vandt 2-1 på Næstved Stadion.

Vores modstander har enkelte navne, der måske vækker genklang hos fodboldkenderen. Forsvarsspilleren Daniel Norouzi har således en fortid hos Vejle BK og Brøndby IF, mens Nikolaj Steen Hansen har to kampe for FC København på CV'et. Derudover har holdets anfører Kristoffer Munksgaard fået sin fodboldopdragelse i Brøndby, og kom også forbi Lyngby inden turen gik til Næstved.

Næstved er aktuelt også i god form i 1. division og slog i weekenden HB Køge, så de nu indtager tredjepladsen i rækken. 

Der bliver altså rigeligt at holde øje med, når sydsjællænderne skal forceres i Sydbank Pokalens 1/8-finale onsdag den 31. oktober kl. 18:15 på ProfaGroupPark i Næstved. 

Billetter kan købes her >>>>

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet