Nederlag trods herrefight i København

Af: JR / Foto: Getty Images - 29. oktober 2018, kl. 9:49

Vi satte rekord med det hurtigste AGF-mål mod FC København til dato, men pointene udeblev desværre i Telia Parken søndag eftermiddag.

Taget var rullet over Telia Parken, da vi besøgte FCK søndag eftermiddag. Et teknisk problem gjorde, at kampen blev en de få superligkampe, der er spillet under tag. Og tag havde vi også på københavnerne i starten af kampen. 

Der skulle således kun gå to minutter inden 100-kampsjubilaren, Dino Mikanovic, med et følt indlæg fandt Jakob Ankersen i københavnernes felt, og med en veldirigeret afslutning kunne kantspilleren bringe os i front til kæmpe jubel for de godt 900 medrejsende AGF-fans bag målet. Det er det hurtigste mål, vi nogensinde har scoret mod hovedstadsklubben og en fantastisk start på duellen mod forhåndsfavoritterne fra København.

Herefter fulgte en periode med FCK-dominans, men hele tiden med et stærkt og velstruktureret AGF-forsvar til at afværge situationerne.

Dame N'Doye kom frem til hjemmeholdets hidtil største chance efter 12 minutters spil. Mikanovic blev tacklet af Boilesen i vores højre side, og på det efterfølgende indlæg kom den store FCK-angriber først på bolden, men hovedstødet gik akkurat forbi Whalleys mål.

Efter 20 minutters spil fik FCK tildelt et frispark lidt udenfor feltet. Robert Skov gik til bolden, og sendte desværre kuglen ind helt ude ved Whalleys fjerneste stolpe.

Chancemæssigt døde kampen lidt ud herefter, mens kampbilledet fortsatte med FCK mest på bolden, og AGF'erne kompakt fightende. Så 1-1 ved pausen. 

2. halvleg
Begge mandskaber kom blæsende ud til 2. halvleg, og der var store muligheder i begge ender. Sana havde blandt andet et giftigt ryk frem i banen, som var tæt på at lede til mål. 

Efter 51 minutter gik den dog ikke længere, da en løs bold hoppede et godt stykke ud af AGF-feltet efter et FCK-angreb. Brandvarme Robert Skov tog et træk ved feltkanten og bankede resolut på mål. Bolden fløj i en flot bue ind bag chanceløse Whalley på stregen, og så var det os der skulle jagte scoringen.

Den kom så ganske kort tid efter. En flot omstilling blev omsat til mål, da Sana lagde en præcis aflevering videre til fremstormende Stage i det 55. minut. Med et iskoldt hug sendte han kuglen i kassen. Det er tredje gang i streg, at Stage scorer mod FC København. 

Hjemmeholdet overtog dog igen stille og roligt boldbesiddelsen, og med 11 minutter igen ramte vi en hård periode. Nicolai Boilesen havde endnu en gang sneget sig med frem på vores banehalvdel, og med en hurtig et-to kombination stod han pludselig alene med Whalley. En rolig inderside, og så var københavnerne foran 3-2.

Ganske få minutter senere blev det også 4-2 til hjemmeholdet, da Victor Fischer opsnappede bolden og sendte den sikkert i netmaskerne.

Vi nåede aldrig for alvor at svare igen på scoringerne, og så gik tiden ud med 4-2 på måltavlen.

En hård skæbne for det stærkt kæmpende AGF-mandskab og ikke mindst de mange medrejsende, der havde fortjent mindst et point efter dagens indsats - både på banen og på lægterne. 

Næste kamp er allerede på onsdag, hvor vi møder Næstved i Sydbank Pokalen. Billetter til den kamp findes her.

Kampfakta - Superligaen

FCK - AGF 4-2 (1-1)
Tilskuere: 12.856

Advarsler:

AGF: Jens Stage
FCK: Andreas Bjelland

AGF:
Oscar Whalley - Dino Mikanovic (80: Martin Spelmann), Pierre Kanstrup, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Adama Guira, Jens Stage (83: Youssef Toutouh), Mustafa Amini (84: Bror Blume), Tobias Sana, Jakob Ankersen - Ryan Mmaee

FCK:
Jesse Joronoen - Peter Ankersen, Denis Vavro, Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen - Robert Skov, Jose Zeca, Jan Gregus (64: Pieros Sotiriou), Rasmus Falk (83: Carlo Holse) - Victor Fischer (82: Nikolaj Thomsen), Dame N'Doye

Skærmbillede 2018-10-28 Kl . 19.04.24

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet