Ny AGF-udstilling slår dørene op på søndag

Af: BJ - 19. oktober 2018, kl. 14:22

AGF er en af landets ældste og mest vindende fodboldklubber. Nu fortælles klubbens historie i en ny permanent udstilling i den gamle fanshop i Ceres Arena.

I ord og billeder og ved hjælp af en lang række effekter foldes AGF's historie nu for første gang for alvor ud. Fra den spæde start i slutningen af 1800-tallet, over den første guldalder i 1920'erne og guld-holdet i 1950'erne og 60'erne til højdepunkterne i 1980'erne og -90'erne.

Det er AGF's klubhistoriker Ole Hall, der er ophavsmand til udstillingen. Han har gennem årene samlet effekter til klubbens historiske samling, og en del af dem, kan du nu se i AGF-udstillingen.

- Vores historiske samling er vokset støt gennem årene, og nu kommer nogle af genstandene frem i lyset. Det er alt lige fra vimpler og trøjer gennem tiden til medaljer, fodboldstøvler, souvenirs og gaver i forbindelse med store europæiske kampe. Det sker jævnligt, at vi får scrapbøger, medaljer og billeder fra ældre spillere eller deres familie, og vi er glade for, at vi nu har fået et lokale, hvor vi kan vise de mange spændende effekter fra klubbens historie frem for alle AGF'ere og fodboldinteresserede i det hele taget, fortæller Ole Hall.

AGF-udstillingen åbner meget passende i forbindelse med Legendernes Dag til kampen mod AaB på søndag. Kl. 15.30 er der officiel åbning, hvor alle er velkommen til at kigge forbi.

Fremover vil AGF-udstillingen holde åbent i forbindelse med hjemmekampe - nærmere bestemt fra to en halv time før kick off og indtil 30 minutter før kampstart. Der er gratis adgang.

AGF-udstillingen kan også åbnes for grupper på ikke-kampdage efter nærmere aftale med Ole Hall, der kan kontaktes på oh@agf-as.dk.

Har du AGF-effekter, du gerne vil donere til klubbens historiske samling, er du altid velkommen til at kontakte AGF's Ole Hall på e-mail: oh@agf-as.dk eller 51 57 32 34, hvis man måtte have effekter, som man kunne tænke sig at donere til AGF's historiske samling.

Museum 940_1