240 meter kage gøres klar til søndag

Af: THC - 22. september 2018, kl. 9:14

Forberedelserne til AGF's store fødselsdagsfest på søndag er godt i gang. Herunder det vigtigste - nemlig kagen, som Langenæs Bageriet er i gang med at forberede.

På søndag - inden kampen mod Brøndby IF - fejrer AGF sin 138 års fødseldag med fødselsesdagsfest på Stadion Allé, der lukkes af op til Ceres Park fra søndag kl. 16. 

Hovedattraktionen ved fødseldagen er en stor kage leveret af byens kendte bageri, Langenæs Bageriet, der i flere årtier har bagt brød og kager til aarhusianerne. På søndag leverer bageriet så fødselsdagskagen til AGF's fødselsdag. Og det er et stort arbejde, fortæller de fra bageriet 

- Vi laver studenterbrød, som så bliver skåret ud i stænger. Det bliver omkring 240 meter langt, så det er lidt af et arbejde, forklarer Rasmus Christensen, der er konditor i bageriet. 

Forberedelserne og planlægningen til fødselsdagskagen er så småt ved at være på plads, og nu mangler kun selve færdiggørelsen. Det er dog noget, som godt kan tage lidt tid, påpeger konditoren. 

- Det er svært at sige, hvor lang tid det kommer til at tage præcist, men jeg vil da skyde på, at det i hvert fald kommer til at tage en seks timer, fortæller Rasmus, da AGF.dk spørger til processen midt i travlheden. 

Studenterbrød består af en sprød mørdejsbund, som smøres med hindbærmarmelade. Herefter overføres en tyk trøffelbund, som glaseres med glasur. Så det skal nok både smage godt og blive rigtig festligt på søndag.

Langenæs Bageriet blev startet i 1984 af den nuværende ejer Michael Spottags forældre, Hanne og Finn Spottag. I 1993 overtog Michael Spottag så det fulde ejerskab af Langenæs Bageriet. Udover deres bageri på Langenæs Allé har Langenæs Bageri i dag filialer i Højbjerg, Risskov, Horsens, Vejle og seneste et nyåbnet filial på Thorvaldsensgade i Aarhus. 

Læs mere om bageriet her.

Fødselsdagsfesten med den store kage starter på søndag kl. 16 på Stadion Allé. Har du ikke fået købt billet til opgøret mod Brøndby, så kan du stadig nå det her >>>

* (Billedet: Langenæs Bageriet er i gang med at forberede fødselsdagskagen til søndag) 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet