Dramatisk festugekamp mod vendelboerne

Af: JR / Foto: Ole Nielsen - 3. september 2018, kl. 9:09

Søndagens festuge-kamp bød på selvmål, en frisparksperle og en debutant, der vandt fansenes hjerter, da AGF tog imod Vendsyssel FF på Ceres Park.

Søndag aften gjaldt det årets festugekamp, der i år stod mod Vendsyssel FF i Ceres Park. 

Kampen bølgede frem og tilbage de første minutter, og der gik 12 minutter inden der for alvor opstod noget farligt. Men så blev det til gengæld også alt for farligt set med AGF-briller. Et frispark blev lagt perfekt indover og i den følgende hovedstødsduel blev en hårdt presset Jens Stage ramt og kunne se bolden svæve ind bag en chanceløs Oscar Whalley på stregen.

AGF overtog herefter boldbesiddelsen, men det var nu nordjyderne, der var tættest på at score kampens næste mål. Efter 20 minutter blev en hurtig bold slået på tværs, og så var Sebastian Czajkowski fri. Debutanten Oscar Whalley fik dog vist sit værd med en flot redning mand-mod-mand.

Og Whalley var ikke færdig med at brillere. På det efterfølgende hjørnespark valgte dommer Putros nemlig at fløjte for straffespark efter en duel mellem Adama Guira og en vendsysselspiller. Igen stod Sebastian Czajkowski overfor vores spanske debutant. Stilheden sænkede sig over stadion, mens polakken lagde an til afslutning. Og så… kæmpe eufori, da Whalley med en lynhurtig reaktion pillede bolden.  

Efter 26 minutter fik AGF givet lidt igen, da Casper Højer sendte et hjørnespark indover til Stage ved bagerste stolpe, men træværket stod desværre i vejen for den aarhusianske anfører.

Chancerne fortsatte med at opstå med jævne mellemrum til begge mandskaber og med fem minutter tilbage af første halvleg var det igen nordjyderne, der kom tæt på. Et langt indkast blev forlænget til en hovedstødsafslutning til den tidligere AGF'er Alexander Juel Andersen, og så var det kun en akrobatisk flugter fra Amini inde på stregen, der forhindrede en 2-0 føring til gæsterne.

Lige inden pausefløjt skete der så det, som størstedelen af de fremmødte på Ceres Park havde ventet på. En AGF'er blev væltet omkuld lige uden for gæsterne straffesparksfelt. Svenske Tobias Sana, der var tilbage i startopstillingen, trådte til og smækkede smukt til kuglen, der endte i netmaskerne til kæmpe jubel og forløsning. Således gik holdene til pause med 1-1 på tavlen.

2. halvleg
2. Halvleg stod på massiv AGF-dominans, mens Vendsyssel stod godt imod i deres defensive kæder.

Chancerne begyndte dog at komme efter 70 minutter. Jakob Ankersen var i samarbejde med Casper Højer tæt på at udnytte en kontra, mens selvsamme Højer få minutter senere bankede et flot frisparksforsøg afsted, som dog blev afværget af Nicolai Flø i gæsternes mål.

Med ti minutter tilbage gentog Højer bedriften ved at sende en god afslutning afsted. Nicklas Backman kom først på riposten, men blev generet for meget af vendelboerne, og kunne akkurat ikke få sendt bolden over stregen.

Således gik de sidste minutter med fuld AGF-dominans, men 1-1 på måltavlen da dommer Putros fløjtede kampen af.

På onsdag venter FC Sydvest i Sydbank Pokalen. Næste superligaopgør er mod AC Horsens den 16. september. Find din billet til den kamp her.

Kampfakta Superligaen

AGF - Vendsyssel FF 1-1 (1-1)
Tilskuere: 7.417
Advarsler: Alexander Juel Andersen, Moses Opondo.
MoM: Oscar Whalley

AGF:

Oscar Whalley - Dino Mikanovic, Niklas Backman, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Adama Guira, Mustafa Amini, Tobias Sana (68: Bror Blume), Jens Stage, Jakob Ankersen - Mustapha Bundu (75: André Riel).

Vendsyssel FF:
Nicolai Flø - Alexander Juel Andersen, Sander Fischer, Andreas Kaltoft, Daniel Christensen - Mikkel Frankoch, Lucas Jensen, Moses Opondo, Morten Brander Knudsen (46: Mikkel Wohlgemuth), Seyi Adekoya (79: Jón Dagur Thorsteinsson)- Sebastian Czajkowski (46: Emmanuel Ogude)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet