Et point med hjem fra vestkysten

Af: BJ / Foto: Allan Høgholm - 30. september 2018, kl. 16:32

På en dag, hvor offensiven aldrig for alvor kom i omdrejninger, blev det til en nulløsning mod Esbjerg på Blue Water Arena.

Det var Superligaens nr. 6 og 4, der tørnede sammen på Blue Water Arena. to traditionsklubber, der gennem tiderne har udkæmpet mange drabelige slag, men sådan skulle det ikke udvikle sig denne søndag eftermiddag.

De første 45 minutter var fattig på højdepunkter. Det var tydeligt at se, at det var to hold, der havde respekt for hinandens omstillingsevner, og derfor blev der ikke taget de store chancer, når der skulle angribes. Hjemmeholdet var mest på bolden, mens AGF-mandskabet havde en lidt mere afventende tilgang.

Generelt havde AGF-defensiven dog godt styr på Esbjergs offensiv. Kun i et par situationer kom vestjyderne frem til halve chancer. Efter 13 minutter var Adrian Petre tæt på at overliste Oscar Whalley med en fiks afslutning med hælen på et indlæg fra venstre side, men bolden strøg over mål. Få minutter senere havde Joni Kauko en god hovedstødsmulighed tæt under mål på et frisparksindlæg, men igen gik bolden et stykke over mål.

I den anden ende af banen var det småt med AGF-chancer. Jens Stage havde en god hovedstødsforlængning, som Jeppe Højbjerg tog sig sikkert af, og Dino Mikanovic og Mustapha Bundu kom også frem til et par løse chancer, men farligt blev det aldrig for alvor. Og den logiske konsekvens af en lidt tam første halvleg mellem de to traditionsklubber var, at måltavlen viste 0-0 efter de første 45 minutter.

Hvis de lige knap 5.000 tilskuere i anden halvleg havde sat næsen op efter en lidt mere livlig forestilling, så gjorde de regning uden vært. Okay, der kom lidt mere gang i sagerne, men også kun en anelse. Ingen af holdene formåede for alvor at sætte sig på spillet - og det skyldtes blandt andet en del fejlafleveringer, hvilket gjorde, at der aldrig kom rytme i spillet. Enkelte målchancer blev det dog til. Efter 51 minutter vendte Martin Spelmann rundt i feltet og bragte sig i en fri position i højre side, men midtbanesliderens efterfølgende aktion manglede præcision.

Få minutter senere testede Jesper Lauridsen med en flot flugter fra kanten af feltet Oscar Whalley, der dog reagerede fint og parerede bolden væk.

I løbet af kampen havde Casper Højer en del fremstød, og med en lille halv time igen kom backen også på skudhold, men hans forsøg strøg forbi den modsatte opstander.

I slutfasen havde AGF-spillerne flere gode omstillingsmuligheder, men åbenlyse chancer kom der dog ikke ud af det - enten fordi den sidste præcision i afleveringerne manglede, eller fordi tempoet ikke blev fastholdt, og Esbjerg-defensiven derfor nåede at komme på plads.

I slutminutterne kunne David Nielsens tropper have taget sejren, hvis marginalerne havde været på aarhusiansk side. Jakob Ankersen blev tydeligvis fældet i feltet, men dommer Michael Johansen vinkede afværgende, hvilket var et fejlskøn. I stedet fik Adama Guira umiddelbart efter en skudmulighed fra distancen, men forsøget røg lige i favnen på Jeppe Højbjerg. Opgøret sluttede dermed, som det startede. Når spillet ikke kører, skal man stille sig tilfreds med det ene point. Sådan en søndag eftermiddag var det på vestkysten, og det vidner også om substans, at man alligevel formår at få point med hjem.

Kampfakta - Superliga
Esbjerg fB - AGF 0-0

Tilskuere: 4.867

Advarsler:Ingen