Svær kamp i vente i Esbjerg

Af: THC / Foto: Getty Images - 28. september 2018, kl. 14:40

Søndag gælder det AGF og Esbjerg FB i et traditionsrigt opgør, hvor historikken peger på en målrig kamp.

På søndag går turen sydpå til vestkysten og Esbjerg, hvor EfB venter på Blue Water Arena. Og selv om vi har vundet tre ud af de seneste fem opgør mod esbjergenserne, så venter der en svær kamp på søndag, hvor vi i de senere år har haft sværere ved at score mod EfB, når vi har mødt dem på deres bane, end hjemme i Ceres Park. 

Men vi kan trøste os med, at vi ikke har tabt til Esbjerg siden den 11. marts 2016. Her vandt Esbjerg med 2-1 på Blue Water Arena. Siden den kamp har der været fem indbyrdes opgør mellem de to hold. 

Seneste fem kampe med målhumør
De seneste fem opgør er endt med to uafgjorte kampe og tre AGF-sejre. Ser man bort fra en enkelt 0-0 kamp, så har de seneste fem kampe været særdeles målrige, hvor AGF i den grad har været i målhumør. Her har AGF lavet hele 16 mål. Det betyder altså et snit på 3,2 mål pr. kamp. Modsat har vi lukket 6 mål ind i de seneste fem kampe mod Esbjerg.
 
Svært på udebane
Af de seneste fem indbyrdes opgør er de to uafgjorte kampe spillet i Esbjerg. Og netop Blue Water Arena er et sted, hvor AGF tidligere har haft det svært. Vi skal helt tilbage til 2013 for at finde seneste AGF-sejr i Esbjerg. Her vandt vi med 0-2 på scoringer af Jesper Lange og Casper Sloth. Og ser man på de seneste ti opgør på Blue Water Arena, så har Esbjerg overtaget med seks sejre, mens AGF har vundet to. De to seneste kampe er endt uafgjort.

- Esbjerg er et rigtig stærkt hold, der spiller god fodbold. De har været gode og et godt bekendtskab i Superligaen, og vi har stor respekt for de kvaliteter de har, siger cheftræner David Nielsen. 

En målrig historik
Af de 40 indbyrdes kampe de to hold i mellem har AGF vundet 14, mens 10 kampe er endt uafgjort. Esbjerg har dog overhånden med 16 sejre.

Målsnittet i de 40 kampe er på hele 3,2 mål pr. kamp, så historikken forudser et målrigt opgør på søndag.

Kampen på søndag den 30. september fløjtes i gang kl. 14:00. 

Her finder du information om turen til Esbjerg, samt billetter

Se mål fra tidligere kampe på Blue Water Arena

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet