Østjysk lokalopgør venter fredag

Af: KDJ - Foto: Getty Images den 3. april 2019, kl. 10:13

På fredag skal slaget om Østjylland udkæmpes. Det sker i anden spillerunde af slutspillets gruppespil, hvor vi møder AC Horsens på udebane.

Når vi på fredag tørner sammen med AC Horsens på CASA Arena Horsens, så er det med et fuldt fokus på at få de tre point. En sejr vil for begge holds vedkommende være nok til rent pointmæssigt at sætte sig på førstepladsen i slutspillets pulje 1 og samtidig skabe et lille hul ned til andenpladsen.

Hverken os selv eller AC Horsens fik den ønskede start på slutspillets gruppespil, da det i første spillerunde endte uafgjort mod henholdsvis Vejle Boldklub og SønderjyskE. Der var i begge kampe muligheder for at tage en sejr, men det skulle altså ikke lykkes.

Alt er dermed status quo i pulje 1 forud for anden spillerunde af slutspillets gruppespil. Vi er fortsat at finde på førstepladsen på baggrund af en bedre målscorer end AC Horsens. Herfra er der tre point ned til SønderjyskE på tredjepladsen og 11 point ned til Vejle Boldklub på fjerdepladsen.

Getty Images -1034119862

Har revanche til gode
Alt tyder på endnu en tæt affære mod AC Horsens. Det er i de seneste 15 indbyrdes møder i Horsens blevet til fem hjemmesejre, fem udesejre og fem uafgjorte.

Vi skal dog et par år tilbage i tiden for at finde vores seneste sejr i Horsens. Den kom 15. marts 2017 i en pokalkamp, da vi her fik en 3-1-sejr med hjem til Aarhus. Kasper Junker, der i dag spiller for netop AC Horsens, gjorde dengang det onde ved sin nuværende arbejdsgiver ved at lave et hattrick.

Sejren i Horsens er i det hele taget også vores seneste sejr over AC Horsens. Det er siden da blevet til tre AC Horsens-sejre og en enkelt uafgjort, hvorfor der forud for fredagens dyst er århusiansk revanche til gode.

Et gensyn med Junker
Fredagens østjyske lokalopgør bliver det tredje gensyn med Kasper Junker siden sommerens skifte til AC Horsens. Han nåede inden da at husere i to år som angriber i Aarhus, hvor det i den periode blev til 61 kampe og 13 mål i den hvide trøje.

Junker har ikke haft den bedste debutsæson i AC Horsens, hvor det i 18 Superliga-kampe er blevet til kun tre mål. Det ene af dem faldt dog mod os, da vi senest lagde vejen forbi CASA Arena Horsens. Det gjorde vi i efteråret, da hjemmeholdet oven på en højdramatisk forestilling løb med en 3-2-sejr.

Junker vil uden tvivl også denne gang være motiveret efter at komme på tavlen mod sin gamle klub, og det er derfor noget, vi skal være opmærksomme på i forsvaret.

Kampen mod AC Horsens spilles fredag 5. april. Der er kampstart kl. 19 fra CASA Arena Horsens.
Billetter til kampen kan købes her.

Instagram2