100 kampe til Amini

Af: KDJ / Foto: Getty Images - 22. april 2019, kl. 8:27

Mustafa Amini spillede i går kamp nummer 100 for AGF.

Søndagens drama i Vejle markerede også et kampjubilæum for Mustafa Amini, der rundede sin kamp nummer 100 for AGF. 

Mustafa Amini kom til AGF, da han i juni 2016 skiftede fra Randers FC. Det er siden da blevet til flere fine øjeblikke i den hvide trøje - og altså kamp nummer 100 i sejren i Vejle søndag. 

- Jeg er stolt over at runde 100 kampe for AGF. Det betyder alt for mig, da jeg elsker klubben og er rigtig glad for at være her, siger Mustafa Amini, der også nyder at være australier i Aarhus. 

- Jeg savner lidt den australske livsstil, men jeg er til gengæld blevet rigtig glad for Aarhus, som er en dejlig by at bo i. Alle taler engelsk og er meget venlige, så det er en by, som jeg og min kæreste har det godt i og vi føler os hjemme. 

Landsholdsspiller 
Amini har på sine snart tre år i AGF gennemgået en markant udvikling som spiller. Han kom til klubben i en alder af 23 år og følte sig på det tidspunkt stadig som en ung mand, der manglede at hæve sit spillemæssige niveau -det er ikke længere tilfældet. 

- Jeg kom til AGF som en ung knægt, men det er jeg ikke længere. Jeg har under min tid i klubben udviklet mig til en bedre og mere stabil spiller. Jeg er blevet mere moden og har også vist mig som en større leder på banen, lyder det fra Mustafa Amini.

Og det er da heller ikke kun midtbanespilleren selv, der har fået øje på en udvikling efter skiftet til AGF. Det har også det australske landshold. Amini fik i marts 2017 sin landsholdsdebut mod De Forenede Arabiske Emirater og har efterfølgende gjort sig gældende med en række regelmæssige udtagelser. Han var senest med for det australske landshold i januar, da de Asiatiske Mesterskaber blev spillet under Asian Cup. 

- Det er som spiller den største ære at få lov til at repræsentere sit land. Derfor har det også været en kæmpe oplevelse for mig at få chancen på det australske landshold, siger Mustafa Amini.

Getty Images -1069959302

Mål for fremtiden 
I lørdags fyldte Mustafa Amini 26 år. Så der er stadig mange år i fodboldkarrieren og mang mål for fremtiden. 

- Jeg har stadig kontrakt med AGF frem til sommeren 2020, hvilket jeg er glad for. Jeg befinder mig i et godt stadie af min karriere, hvor jeg bare ønsker at blive ved med at gøre det godt for klubben og jeg nyder at spille min fodbold her i Aarhus, lyder det fra Mustafa Amini. 

Et andet sted, hvor Amini vil fortsætte med at gøre det godt, er på det australske landshold. Her er drømmen på sigt at bide sig fast i spillertruppen. 

- Jeg håber på, at jeg kan fortsætte med at blive udtaget til landsholdet og herigennem få lov til at spille endnu flere landskampe. Det er i hvert fald et af mine helt store mål for fremtiden.

Mustafa Amini
Født: 20. april 1993
Position: Central midtbane
Tidligere klubber i karrieren: Central Coast Mariners, Borussia Dortmund, Randers FC
Landshold: 5 A-landskampe

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet