DBU-talenttræner bliver ny Head of Coaching i AGF

Af: BJ - 10. april 2019, kl. 11:04

39-årige Martin Bloch tiltræder 1. juni som Head of Coaching i AGF’s talentsektor.

Det er en erfaren talentudvikler, som AGF nu henter til Fredensvang i en nyoprettet stilling som Head of Coaching. De seneste 11 år har Martin Bloch været ansat i DBU som talenttræner. hvor han har haft ansvaret for talenttræningen for U10-U15 og været tilknyttet ungdomslandsholdene som assistenttræner - bl.a. i forbindelse med VM- og EM-slutrunder. Oveni i det kommer en halvårlig periode som ansvarshavende U17 landstræner. Nu skal han være med til at løfte talentudviklingen i AGF til et nyt niveau, og for AGF's talentchef Allan Frederiksen er det lidt af et scoop at få Martin Bloch til klubben.

- Efter en lang og grundig rekrutteringsfase er vi er meget glade for i dag at kunne offentliggøre valget af Martin Bloch som ny Head of Coaching i AGF. Vi har søgt en kapacitet med høj fodboldfaglighed og stor erfaring indenfor talentudvikling, og det har vi til fulde fået i Martin. Hans lange erfaring indenfor DBU gør, at han har en stor indsigt i og forståelse af mekanismerne i talentudvikling på højeste niveau, siger Allan Frederiksen.

I sit arbejde i DBU har Martin Bloch fået et indgående kendskab til den røde tråd, som blev indført på samme tid, som han tiltrådte, og som han har været med til at justere og udvikle sammen med landstrænerne fra U16 til A-landsholdet. Nu skifter han den røde tråd ud med den hvide, som han får ansvaret for at gøre endnu mere tydelig og gennemgående i AGF's talentarbejde.

- Martin er en dedikeret og struktureret talentudvikler, og i jobbet som Head of Coaching skal han være en central person i arbejdet med at udvikle, sætte og holde retningen for hvad og hvordan vi træner og arbejder i AGF Talent. Han skal sikre, at alle talentudviklere er opdateret på spillestil og har de rette værktøjer til at implementere spillestilen i AGF, siger Allan Frederiksen.

Martin Bloch, der er i besiddelse af UEFA's P-trænerlicens, var før sine mange år i DBU tilknyttet AGF's ungdomsafdeling i forskellige roller - blandt andet som U15-træner og U19 Liga-assisttenttræner. Han glæder sig til at vende tilbage til Fredensvang og sætte sit præg på talentudviklingen i rollen som Head of Coaching for U10-U19.

- Der er blevet gjort et godt stykke arbejde i AGF de senere år med talentudviklingen og den hvide tråd, og jeg ser det som en spændende udfordring at få ansvaret for i samarbejde med dygtige og ambitiøse trænere at løfte det til et endnu højere niveau. Der er et stort potentiale i AGF, og jeg føler, at jeg med mine kompetencer og erfaring kan lægge nye og flere lag på talentudviklingen, så AGF i fremtiden får bragt endnu flere og endnu dygtigere spillere op på højeste niveau, siger Martin Bloch, der efter 11 år i DBU går ind til jobbet med et bredt erfaringsgrundlag indenfor talentudvikling.

- Jeg kommer med mange års erfaring fra forskellige ungdomslandsholdsopgaver - på internationalt U-niveau, og så har jeg især et stort kendskab til de yngste årgange op til U15, hvor jeg har haft ansvaret for scoutingen og den sportslige linje i arbejdet med at finde og udvikle spillere til i første omgang U16 landsholdet og på lang sigt A-landsholdet. Det er erfaringer, jeg nu skal gøre brug af i AGF, hvor jeg fornemmer, at der bliver skruet op for talentudviklingen. Det har tiltalt mig, og det er en af årsagerne til, at jeg har sagt ja til denne udfordring. Jeg har haft en fantastisk god tid i DBU og nydt samarbejdet med dygtige U-landstrænerkollegaer, de øvrige talentrænere, spillere og klubber. Nu glæder jeg mig til til at arbejde sammen med trænere, ledere og spillere i AGF og bidrage til, at AGF's talentudvikling bliver endnu bedre, siger Martin Bloch, der tiltræder i AGF 1. juni.