Første, bedste og værste

Af: KDJ / Foto: Ole Nielsen - 9. april 2019, kl. 10:37

Fra første trænerjob til samarbejdet med David Nielsen. Der er fokus på assistent Rubén Sellés i denne første udgave af "Første, bedste og værste, der er en ny artikelserie på AGF.dk, hvor vi - sammen med en AGF'er - kigger tilbage på det første, bedste og værste i karrieren indtil nu.

AGF's spanske assistenttræner Rubén Sellés har prøvet meget i sin karriere som fodboldtræner. Her fortæller han om de første, bedste og værste oplevelser undervejs.

Første…

Professionelle trænerjob
Mit første professionelle trænerjob var i 2008/2009-sæsonen, hvor jeg blev ansat i Aris Thessaloniki. Jeg var 25 år gammel, og Enrique "Quique" Hernandez var cheftræner. Aris havde brug for to nye personer til førsteholdets tekniske stab, og så var jeg heldig at blive ansat med en trænerlicens og en bachelor i fysisk videnskab i bagagen. Mit arbejde gik ud på at assistere resten af den tekniske stab, der også indbefattede en analytiker og en fitnesstræner. Opholdet i Aris varede i alt 10 måneder, og selvom holdet ikke altid fik de ønskede resultater på banen, så var min første tid i Grækenland en uforglemmelig oplevelse.
 
Indtryk af AGF
Mit første indtryk var meget positivt. Jeg blev hurtigt imponeret over AGF, personerne i klubben og fansene, der hele tiden bidrager med en fantastisk støtte til holdet. Jeg har også været imponeret over den enorme tro på projektet i klubben. Den ses blandt andet med det nye klubhus, som er en fantastisk tilføjelse til træningsanlægget på Fredensvang.

Store oplevelse i trænerkarrieren
Min første store oplevelse var uden tvivl, da jeg i 2012/2013-sæsonen vandt "The Double" i Aserbajdsjan med PFC Nefttjii Baku. Det var den første titel i min professionelle trænerkarriere. Vi vandt mesterskabet på udebane mod Gabala FK og vandt kort tid efter også pokalturneringen på straffesparks-konkurrence.

Skærmbillede 2019-04-09 Kl . 10.25.08 (1)

Bedste…

Ved dit job
Det bedste ved mit job er at få lov til at arbejde med noget, som jeg elsker, og det er jeg hver dag taknemmelig for. Jeg får lov til at arbejde med spillerne i dagligdagen og kan opbygge et forhold til dem. Jeg forlanger meget af spillerne, men jeg er omvendt også med til at give dem, hvad de ønsker i forhold til at udvikle deres fodboldmæssige færdigheder.
 
Ved at arbejde sammen med David Nielsen
Jeg har meget ansvar og mange arbejdsopgaver under David, hvilket jeg ser som det bedste ved at arbejde sammen med ham. Jeg laver endda mere end en normal assistenttræner gør, fordi det simpelthen bare er Davids måde at gøre tingene på. David er også fantastisk til at kommunikere. Han formår altid på spillermøder og inden kampe at ramme en følelse, der er med til at give spillerne og resten af holdet det helt rette spændingsniveau.
 
Spiller du har trænet
Det er svært at udpege en enkelt spiller, fordi jeg gennem årene har arbejdet med mange spillere, som på hver deres måde har været meget dygtige. Men hvis jeg alligevel skal nævne en spiller, så må det blive Richard Almeida de Oliveira, som jeg havde fornøjelsen af at træne i FK Qarabag Agdam. Han har hele pakken. Han er stærk på både det tekniske og taktiske, og så er han også et fremragende eksempel på en hårdtarbejdende spiller, der altid formår at gøre sit hold bedre. 

Skærmbillede 2019-04-09 Kl . 10.20.10 (1)

Værste…

Ved dit job
Det værste ved mit job er den tid, man er nødt til at bruge væk fra familien. I mit eget tilfælde er dette selvfølgelig ekstra hårdt, fordi jeg i dagligdagen er væk fra min familie, der bor i Spanien. Den manglende familietid betyder desværre, at der gennem store dele af min professionelle trænerkarriere har været øjeblikke, hvor jeg har misset fødselsdage og andre vigtige familiemæssige begivenheder.
 
Ved dansk fodbold
Det værste ved dansk fodbold er den manglende beskyttelse af målmanden. Det er i Danmark tilladt for modstanderen at røre og forstyrre målmanden i situationer omkring hjørnespark og frispark, hvorimod det ikke er tilladt i de fleste andre lande og heller ikke på et internationalt niveau. Så på det område er der for stor forskel fra dansk fodbold til fodbold i resten af verden, og det er derfor noget, man bliver nødt til at ændre i fremtiden.
 
Kamp i din professionelle trænerkarriere
Jeg husker tydeligt tilbage på en kamp med PFC Nefttjii Baku i juli 2013. Vi spillede mod KF Skënderbeu fra Albanien i en kvalifikationskamp til Champions League. Vi havde spillet 0-0 i den første kamp og var i returkampen gået i forlænget spilletid, men i de sidste minutter gik alt galt. Vi indkasserede et mål, modtog et rødt kort og endte på den baggrund med at blive slået ud. Det var nok den værste kamp i min professionelle trænerkarriere.

Skærmbillede 2019-04-09 Kl . 10.24.15 (1)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet