Skærtorsdag byder vi igen SønderjyskE op til dans

Af: KDJ - Foto: Getty Images den 16. april 2019, kl. 13:59

Der er stadig masser at spille for, når vi på skærtorsdag for anden gang på få dage brager sammen med SønderjyskE.

Mandag aften indledte vi et travlt påskeprogram med tre kampe på kun syv dage. Det skete med en sejr ude over SønderjyskE, hvorfor der er god grund til smil og optimisme inden det andet møde med sønderjyderne. Det finder sted skærtorsdag og bliver en perfekt lejlighed til endegyldigt at sikre os en ny sæson i Superligaen samt en plads i playoff-kampene om Europa. Til det formål er vi ikke afhængige af en sejr, da et enkelt point vil være rigeligt. Vi skal dog stadig ud og jagte alle tre point for at sikre os førstepladsen i pulje 1, som AC Horsens endnu er med i kampen om. 

Anderledes kompliceret forholder tingene sig for SønderjyskE, der kæmper for at overhale AC Horsens i pulje 1. Mandagens nederlag betyder nemlig, at sønderjyderne fortsat er tre point efter Horsens på andenpladsen. Dermed kan SønderjyskE i værste fald være seks point efter AC Horsens, hvis ikke resultaterne flasker sig i fjerde gruppespilsrunde, og i det tilfælde bliver det pludselig meget svært at undgå nogle nervepirrende nedrykningskampe i afslutningen på foråret. 

Jagten på en hjemmesejr
Kampen på skærtorsdag kommer til at blive et dejligt gensyn med Ceres Park efter to hårde udekampe i Horsens og Haderslev. Den bliver samtidig en kærkommen mulighed for at få vores første hjemmesejr i fire forsøg. Der kom senest tre point på kontoen i Ceres Park, da vi i starten af februar åbnede foråret med en 2-0-sejr over Esbjerg fB. 

Det er siden sejren over esbjergenserne blevet til en uafgjort og to nederlag på hjemmebane, mens det til gengæld har set noget bedre ud på udebane. Her har vi nemlig formået at hente tre sejre, en uafgjort og et nederlag, hvilket har givet en samlet pointhøst på 10 point ud af 15 mulige. 

Vi skal med andre ord finde tilbage til den fine form på hjemmebane, som vi sad med efter sejren over Esbjerg fB. Dengang havde vi kun tabt to ud af 11 kampe i Ceres Park, mens de resterende kampe var endt med fem sejre og fire uafgjorte. 

Den tiltrængte hjemmesejr kan sagtens ske at komme mod netop SønderjyskE, som går ind til kampen skærtorsdag med en særdeles skidt formkurve på fremmed græs. Sønderjyderne har nemlig tabt samtlige af deres fire seneste udekampe og skal faktisk helt tilbage til starten af november sidste år for at finde seneste sejr væk fra Sydbank Park. Den kom dengang over Vendsyssel FF. 

En speciel kamp for Amini
Mustafa Amini spillede mandag sin kamp nr. 99 for AGF. Australieren kan dermed se frem til en speciel kamp på skærtorsdag, når han her runder de 100 kampe i den hvide trøje, hvis han kommer i aktion.

Vi har i forbindelse med Aminis jubilæum taget en snak med ham om alt fra udviklingen som spiller i AGF til nu at være regelmæssigt inde omkring det australske landshold. Du kan læse meget mere om den australske jubilar i kampprogrammet på skærtorsdag. Du finder dit program hos sælgerne rundt omkring Ceres Park til kun 10 kroner stykket. 

Der er altså lagt op til en interessant skærtorsdag i Ceres Park, når SønderjyskE kommer på besøg. Kampen skydes i gang kl. 12. 

Billetter til kampen kan købes her >>>

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet